Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Je konec. Hokejové Znojmo opouští po deseti letech Rakousko a bude hrát v Česku druhou ligu

Od roku 2011 působili hokejisté Znojma v mezinárodní hokejové soutěži, která aktuálně nese ICE Hockey League. Další sezony už jihomoravský klub nepřidá. Hlavním důvodem konce Orlů jsou peníze. Nyní se Znojmo vrací zpět do českých soutěží a doufá, že se v horizontu několika let vrátí do extraligy.

O konci Znojma v mezinárodní soutěži, v níž nastupují týmy z Rakouska, Itálie, Maďarska či Slovinska, se spekulovalo v posledních letech stále častěji. Teprve nyní je už ale definitivně jasno, že tým z jihu Moravy desátou sezonu na mezinárodní scéně nezapíše. Vedení soutěže i moravského klubu konec oficiálně potvrdilo na webových stránkách. Hlavním důvodem jsou finance a nejistá budoucí podoba soutěže. 

Pro tento krok jsme se rozhodli z několika zásadních důvodů. Samozřejmě hraje roli i extrémní ekonomická nejistota a tlak, ale hlavní důvody jsou jiné. Již delší dobu se znepokojením pozorujeme zhoršující se stav soutěže. Po odchodu Erste Bank se lize nepodařilo sehnat adekvátní náhradu za tohoto partnera, což se odráží na jejím fungování a ekonomické stabilitě. Nejsme si jisti, zda přežije několik budoucích let,“ sdělil na klubovém webu prezident hokejového Znojma Pavel Ohera.

Podle vedení Znojma, které získalo v rakouské EBEL v sezoně 2015/16 stříbrné medaile, se mužstvo příští rok přihlásí do třetí nejvyšší soutěže. Licenci získá od Komety B, jež nebude v soutěži dále pokračovat. Nabídky na odkup práv pro první ligu či extraligy aktuálně podle klubu nejsou k mání. 

Tým bude i nadále plně profesionální. Cíl je jasně nastavený: v následující sezóně postoupit do CHANCE ligy a následně v horizontu tří let se pokusit zabojovat o baráž o účast v extralize. Málokdo bere v potaz jeden z důležitých faktorů pro účast v nejvyšší české soutěži, a tou je odpovídající stadion, kterým s malými úpravami město Znojmo jako jedno z mála disponuje,“ nastínil Ohera.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hcorli.cz

Štítky Znojmo, hokej, EBEL, Návrat, Finance, Orli Znojmo, soutěž, Rakousko, Česko, Itálie, Maďarsko, Slovinsko, Erste Bank, Erste Bank Eishockey Liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Je konec. Hokejové Znojmo opouští po deseti letech Rakousko a bude hrát v Česku druhou ligu  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.