Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Je otázkou, zda se k penězům u Sberbank dostaneme, přiznal šéf hokejové Komety Zábranský

Brněnská Kometa řeší ekonomické problémy, které klub postihly v důsledku dění na Ukrajině. Kometa má uložené peníze u ruské Sberbank, jež v Česku zavřela své pobočky. Je otázkou, zda a kdy se k těm financím dostaneme, přiznal v rozhovoru pro klubový web majitel Libor Zábranský.

Brněnská Kometa má stejně jako její dceřiné firmy účty u Sberbank. Banka, která je navázána na Rusko, zavřela na konci února své tuzemské pobočky a zanechala klienty v nejistotě. „Je to problém, protože se jedná ve všech těchto společnostech o provozní peníze a nemůžeme se k nim dostat. Musíme zakládat účty jinde a čekat, co se bude dít. Je otázkou, zda a kdy se k těm financím dostaneme," řekl šéf a trenér hokejového klubu Zábranský.

Klienti Sberbank dostávají od středy své peníze zpět skrze české pobočky Komerční banky. Podle zákona jsou ale pojištěny pouze vklady do hodnoty 100 tisíc eur, což neřeší problémy brněnského týmu.

Důsledky války na Ukrajině řeší klub také v souvislosti s výstavbou nové multifunkční haly, která bude stát na brněnském výstavišti. Plány na její provozování komplikuje nejistá ekonomická situace, jež zahrnuje i skokové zdražování elektřiny či nesnadno predikovatelnou míru inflace. „Poslední dva roky jsou ekonomicky turbulentní. Těžko předvídat, co bude dál. Copak by před čtrnácti dny někoho z normálních lidí napadlo, co se bude dít na Ukrajině?" vysvětlil Zábranský, který se loni vrátil na střídačku extraligového týmu.

Klub, který se nyní drží v druhé polovině tabulky, na situaci na Ukrajině zareagoval také podáním pomocné ruky uprchlíkům. Kometa plánuje ubytovat šest desítek lidí ve svých jihomoravských penzionech. Z kyjevského hokejového klubu chce přijmout také malé hokejisty, kteří našli útočiště v Brně. Brněnský tým pomůže rodinám s dětmi i výtěžkem, který vzejde z dražby speciální sady dresů.

Aktivisté v Brně přejmenovali Sberbank. Vadí jim napojení banky na Rusko

Aktivisté v návaznosti na dění na Ukrajině upravili výlohu Sberbank na rohu brněnské Masarykovy a Panské ulice. Bance dali pseudonym "Sebranka". Za podobou na skle vylepeného loga stojí brněnský výtvarník vystupující pod jménem Timo.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Martin Tajč

Štítky kometa, hokej, klub, Sberbank, zábranský, Libor Zábranský, peníze, Ukrajina, Česko, Rusko, ruská invaze na Ukrajinu, Komerční banka, HC Kometa Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Je otázkou, zda se k penězům u Sberbank dostaneme, přiznal šéf hokejové Komety Zábranský  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.