Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hokejisté Brna zdolali v prodloužení Třinec, který vede tabulku

Hokejisté Brna zvítězili v 50. kole extraligy nad Třincem 3:2 v prodloužení. Kometa vedla v 7. minutě už 2:0, dvoubodovou výhru po předchozích dvou porážkách jí ale zajistil až v 61. minutě Petr Holík. Dva body za gól a asistenci si připsal šestnáctiletý Eduard Šalé. Třinec prohrál pátý z osmi posledních duelů, ale navýšil svůj náskok v čele tabulky na druhý Hradec Králové na tři body. Kometa poskočila na deváté místo.

Lepší vstup do utkání si Kometa nemohla přát. Ve třetí minutě využila první přesilovou hru, v níž kombinaci na jeden dotek zakončil do prázdné branky kapitán Zaťovič. Vedle něj sice chyběl stále nemocný kanonýr Mueller, amerického střelce však na pravém křídle první brněnské formace výtečně zastoupil junior Šalé. V 7. minutě šikovně tečoval Bartejsovo nahození od modré a domácí rázem vedli o dvě branky.

Třinec se ofenzivně probral na konci prvního dějství. Dostal k tomu prostor ve dvou přesilových hrách, v nichž Kometu mačkal před její brankou, ale na Čiliaka nevyzrál. Oceláři využili až třetí početní výhodu na začátku druhé třetiny, kdy se prosadil Adámek po přihrávce Bakoše. Třinec zpřesnil kombinaci, v dalším průběhu se více cpal před brněnskou branku a často střílel.

Kometa ale výborně bránila a do větší šance mistrovský tým nepustila, nezbývalo jí však tím pádem moc sil a prostoru pro útok. Jedinou možností ke skórování byl výpad Šalého, jeho střela a následná Zaťovičova dorážka těsně vedle.

Brňané ve třetí částí přece jen více útočili, šanci na třetí gól měla opět dvojice Šalé - Zaťovič, ale o dvacet let starší Zaťovič nestihl přesně zakončit. Oceláři s přibývajícím časem zvýšili svoji útočnou aktivitu a dočkali se vyrovnání, které zařídil obránce Zahradníček. Jeho dělovou ránu tečoval bránící brněnský hráč.

Závěr normální hrací doby se odehrál v režii Třince, ale tyčku nastřelilo Brno. Prodloužení netrvalo ani minutu a ukončila jej Holíkova trefa. Všechny čtyři vzájemné duely v sezoně skončily výsledkem 3:2, dvakrát se radovaly oba týmy.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Kometa Brno/Thomas Gažda

Štítky Sport, hokej, extraliga, 50. kolo, Brno, Třinec, HC Oceláři Třinec, FC Zbrojovka Brno, Eduard Šalé, Petr Holík, FC Hradec Králové, hokejista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Brna zdolali v prodloužení Třinec, který vede tabulku  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.