Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Velký návrat. Do Komety se vrací brankář Marek Čiliak

Hokejová Kometa hlásí velký návrat. Do kádru Brna přichází jednatřicetiletý brankář Marek Čiliak, jenž tým dovedl k posledním dvěma mistrovským titulům. Slovenský gólman se vrací do moravské metropole po dvou letech. Kometa má aktuálně na soupisce kromě Čiliaka ještě brankáře Jakuba Sedláčka, Mateje Tomka a Lukáše Klimeše.

Hokejový gólman s mezinárodními zkušenostmi se objeví na tréninku svěřenců Jiřího Kalouse a Libora Zábranského už zítra. Dá se předpokládat, že na něj bude klub stavět zvláště ve vyřazovacích bojích, kde Čiliak pravidelně zářil. 

Pocity jsou neskutečné. Je to pro mě návrat domů. Když jsem míjel ceduli s názvem Brno, trochu jsem se v dobrém slova smyslu roztřepal. Je to kombinace radosti a štěstí. Udělám všechno pro to, abych splatil důvěru, kterou jsem teď dostal,“ sdělil na klubovém webu Čiliak. 

Čiliak působil v Brně už od roku 2005, kdy nastupoval v mládežnických kategoriích Komety. Postupně se vypracoval až na jedničku A týmu. Za Kometu odchytal včetně play-off 276 utkání, za tu dobu získal bronz, stříbro a dva mistrovské tituly. Následně chytal v bratislavském Slovanu, Zlíně či Českých Budějovicích, odkud loni odešel do Popradu, ze kterého nyní míří do Brna. 

Vždycky když se hrála extraliga, tak jsme se hlavně se synem dívali a fandili. Veškeré dění jsem samozřejmě sledoval a vím, že tabulka je neskutečně vyrovnaná. Jen pár bodů rozhoduje o tom, zda jste nahoře, nebo dole,“ dodal gólman, který se porve o post jedničky s Jakubem Sedláčkem či Matejem Tomkem. Dá se ale předpokládat, že jeden ze současné dvojice tým opustí. Vzhledem k sestavám z posledních zápasů je pravděpodobné, že Brno opustí právě Slovák Tomek, jenž přišel do Komety před letošní sezonu. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Eger

Štítky Kometa, Brno, Čiliak, Extraliga, Přestupy, Marek Čiliak, HC Kometa Brno, Matej Tomek, Jakub Sedláček, Lukáš Klimeš, Libor Zábranský, Jiří Kalous, FC Fastav Zlín, SK Dynamo České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velký návrat. Do Komety se vrací brankář Marek Čiliak  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.