Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

V hokejovém Znojmě končí s kariérou mistr extraligy s Kometou Němec. Do obrany přichází zkušený Hrabal

Dvě výrazné změny v kádru před klíčovou fází sezony hlásí hokejové Znojmo. Účastník mezinárodní ligy ICE Hockey League posiluje zkušený obránce s reprezentačními zkušenostmi Josef Hrabal. Tým Orlů naopak opouští útočník Vojtěch Němec, jenž se loučí s kariérou.

Šestatřicetiletý bek naposledy působil v prvoligovém Přerově, odkud také pochází. Nyní obránce se zkušenostmi z reprezentace či finské, švédské, ruské či české nejvyšší soutěže podepsal smlouvu do konce sezony ve Znojmě, které se aktuálně nachází na devátém místě tabulky.  

Josef je pro nás dobrou volbou ve správném čase. Neměli jsme mezi obránci vyloženě staršího zkušeného borce, proto jsem rád, že přichází,“ sdělil hlavní kouč Orlů Glen Hanlon k nové akvizici v kádru, která se může pochlubit i mistrovským titulem s Třincem. 

Chtěl jsem do týmu českého hráče, abychom nyní v téhle fázi sezóny nemuseli řešit ubytování, zařizování, stěhování z jiné země a další věci. Zároveň není tajemstvím, že jsme hledali dalšího obránce. Týmy mají hodně hráčů nemocných, do toho řádí covid a nechceme se dostat do stavu, kdy budeme mít málo hráčů," dodal šéf znojemské lavičky.

Naopak na jihu Moravy už nebude působit útočník Vojtěch Němec, jenž nejúspěšnější část kariéry strávil v Brně, kde slavil s Kometou dokonce v roce 2017 extraligový titul. Šestatřicetiletého šikovného útočníka po dobu jeho působení trápila zranění, kvůli čemuž vynechal většinu loňské sezóny. Letos si v 27 duelech připsal 18 bodů za šest branek a dvanáct asistencí. Další ale po vzájemné dohodě nepřidá a rozhodl se ukončit profesionální kariéru. „Vojtovi přejeme do budoucna jen to dobré a děkujeme za služby, které u nás odvedl. Intenzivně nyní za něj hledáme náhradu,“ uvedl prezident klubu Pavel Ohera.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hckometa.cz

Štítky Znojmo, Orli, Němec, Kometa, Hrabal, Posily, Vojtěch Němec, kariéra, Orli Znojmo, Josef Hrabal, hokej, HC Zubr Přerov, HC Oceláři Třinec, Glen Hanlon, HC Kometa Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V hokejovém Znojmě končí s kariérou mistr extraligy s Kometou Němec. Do obrany přichází zkušený Hrabal  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.