Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Velký večer pro brněnského odchovance Dostála. Poprvé naskočil v NHL a vychytal Detroit

Odchovanec hokejové Komety, brankář Lukáš Dostál, se dočkal prvního startu v nejlepšího hokejové lize světa. Dnes nastoupil v dresu Anaheimu proti Detroitu. V zápase si připsal 33 úspěšných zásahů a pomohl svému týmu k výhře 4:3 po samostatných nájezdech.

Pro Dostála se jednalo o premiérový start v NHL. Starty doposud sbíral jednadvacetiletý odchovanec, jenž má kontě starty v české či finské nejvyšší soutěži, na farmě v San Diegu. V dresu Kačerů se sice už objevil, ale pouze na střídačce, kde kryl záda zkušenému Gibsonovi či Stolarzovi. 

Při své premiéře třikrát inkasoval, mimo jiné i z hole českého obránce Filipa Hronka, po jehož dělovce lovil poprvé puk ze sítě. Mladého brankáře ještě překonal Bertuzii a Naměstnikov. V nájezdech si pak na českého golmana nepřišel Raymond ani Erne, a tak mohl se spoluhráči oslavit výhru, ke které dopomohl několika výbornými zákroky. 

Po skončení zápasu to bylo něco neskutečného a já začal brečet, protože ten tlak na konci byl vážně velký. Hrozně moc jsem chtěl ten zápas pro kluky vyhrát,“ popisoval po utkání dojatý Dostál.

Dostál je letos je sedmým českým brankářem, jenž zasáhl do aktuálního ročníku NHL. Do sezony zasáhl Vítek Vaněček, Petr Mrázek, Pavel Francouz, David Rittich, Daniel Vladař a Karel Vejmelka, jenž podobně jako Dostál hájil donedávna barvy brněnské Komety. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto NHL.com

Štítky NHL, Dostál, Kometa, Brno, Anaheim, Detroit Red Wings, National Hockey League, Lukáš Dostál, Anaheim Ducks, Filip Hronek, San Diego, HC Kometa Brno, Pavel Francouz, Petr Mrázek, Vítek Vaněček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velký večer pro brněnského odchovance Dostála. Poprvé naskočil v NHL a vychytal Detroit  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.