Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kometa slaví pátou výhru v řadě, doma zdolala v prodloužení Zlín

Hokejisté Brna zvítězili v 32. kole extraligy nad Zlínem 2:1 v prodloužení a vybojovali tak pátou výhru v řadě. V čase 60:16 o ní rozhodl útočník Adam Zbořil. Kometu poslal do vedení v první třetině Peter Mueller, za hosty vyrovnával ve třetím dějství jeho někdejší spoluhráč z Brna Ondřej Němec. Brňané tak porazili Zlín podruhé doma a podruhé v prodloužení. V tabulce je Brno šesté, Zlín stále poslední, ale po porážce Kladna v Českých Budějovicích (2:3) stáhl ztrátu na Rytíře na pět bodů.

První třetina klasického moravského derby nabídla hokej s rychlým přechodem středního pásma a mnoha rušnými momenty v útočných pásmech. Daleko více vzruchu však vzniklo před Kašíkem, do šancí se dostali Zbořil a Ďaloga, zlínského brankáře ale prostřelil až nejproduktivnější hráč Komety Mueller a připsal si na konto 14. gól v sezoně.

Berani vstoupili do druhé třetiny s daleko větší vervou a tlakem směrem do brány. Během jedné minuty trefil tyč Veselý a Okálovu šanci zlikvidoval na poslední chvíli pozorný Sedláček.

K zajímavé partii přispěli i domácí. Možnost navýšit skóre měl Horký, jehož vychytal Kašík, Krištof trefil horní tyčku a před Dočekalem zasahoval opět zlínský gólman.

Na začátku třetí třetiny zazvonil na brankovou konstrukci také Ďaloga, síť pak rozvlnil při přesilové hře veterán Němec, jehož vyrovnávací trefa v přesilové hře byla premiérovým gólem bývalého reprezentanta v této sezoně.

Zlínské hokejisty gól nakopl k další útočné aktivitě, šance otočit skóre měli v krátkém časovém intervalu Okál s Malletem, v závěru základní hrací doby ale dominovaly obrany a duel dospěl do prodloužení, které už po 16 sekundách rozhodl zblízka po přihrávce Horkého Zbořil.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ivo Dostál

Štítky Kometa, Zlín, Extraliga, Brno, FC Fastav Zlín, FC Zbrojovka Brno, Ondřej Němec, Peter Mueller, SK Dynamo České Budějovice, SK Kladno, Adam Zbořil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa slaví pátou výhru v řadě, doma zdolala v prodloužení Zlín  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.