Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Kometa veze výhru z Olomouce. Zvítězila potřetí v řadě

Hokejisté Komety vyhráli zápas 30. kola extraligy v Olomouci 2:0 a potřetí v řadě naplno bodovali. Kometa se střelecky prosadila dvakrát ve druhé třetině, velkou zásluhu na její výhře měl brankář Jakub Sedláček. Jednatřicetiletý gólman, jenž začal sezonu v Olomouci, si připsal 30 úspěšných zákroků a podruhé v sezoně udržel čisté konto.

Hanáci v pátek vyhráli v Litvínově, v domácím prostředí však na výhru bodově nenavázali. Ve 3. minutě mohl otevřít skóre Navrátil, Sedláčka ale nepřekonal. Podobně dopadl na druhé straně Kratochvíl, jenž nenašel recept na Lukáše. Aktuální hanácká jednička si poté při přesilovce Komety poradila i s pokusy Muellera.

Ve 25. minutě se hosté dostali do vedení, když se po Muellerově přihrávce dostal sám před Lukáše Krištof a otevřel skóre. Ještě ve druhé třetině přiblížil Kometu k vítězství Dočekal, který prostřelil olomouckého brankáře a připsal si první gól v sezoně. V poslední minutě druhé třetiny mohl snížit Kusko, jenž v Olomouci hostuje z Brna, Sedláčka však překonat nedokázal.

Přidat klid na brněnské hokejky mohli Zbořil se Zaťovičem, třetí gól však ve 45. respektive 46. minutě nepřidali. V polovině třetí části byla blízko snížení elitní formace domácích, Sedláček ale svůj tým podržel a neprůstřelnost udržel i při závěrečné power play domácích. Aktivní byl zejména Krejčí, hvězdný útočník se však tentokrát neprosadil.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Daniel Klement

Štítky Kometa, Extraliga, Olomouc, Sedláček, Zábranský, SK Sigma Olomouc, Jakub Sedláček, HC Verva Litvínov, FC Zbrojovka Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa veze výhru z Olomouce. Zvítězila potřetí v řadě  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.