Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Kometě se zlobí šéf a přichází změny v kádru. Brno posílí Zbořil i Šoustal

Velká nespokojenost panuje aktuálně v brněnské Kometě, která se po dvou prohrách v řadě nachází až na třinácté pozici extraligové tabulky. Mdlé výkony pořádně nadzvedly fanoušky i šéfa klubu Libora Zábranského, jenž nedávno doplnil trenérský štáb, a změny v kádru na sebe nenechaly dlouho čekat. Do Brna se po devíti letech vrací odchovanec Adam Zbořil a útočník Tomáš Šoustal. Z Komety naopak mizí Kanaďan Alexandre Mallet.

Nebývale ostře vystoupil majitel Komety Zábranský po domácí prohře s Hradcem Králové 1:3. Jednalo se už o druhou porážku za sebou, kvůli níž Brňané klesli až třináctou pozici tabulky, která nezaručuje ani předkolo playoff. 

Umístění, kde momentálně jsme, je dehonestující pro všechny Brňáky a jižní Moravu. Nedokázal jsem si to nikdy představit, že budeme v tabulce takhle nízko. Musíme se vrátit k tomu, co jsme hráli v Budějovicích nebo s Litvínovem,“ vyjádřil se šéf klubu na klubovém webu, kde zároveň pohrozil hráčům, s nimž se vedly po zápase pohovory, výměnami. 

Vezměte si, kolik gólů od modré čáry jsme za poslední dva zápasy dostali, nikdo to nebyl schopný zblokovat. Na tohle se dívat nebudu, pokud nebudou hráči bojovat, hrát obětavě a padat po hubě do střel, přijdou změny. Zkrátka seženeme jiné hráče,“ neskrýval nespokojenost boss modrobílých. 

Okamžitá reakce: Přichází Zbořil i Šoustal

Ani den po zveřejnění článku už brněnský klub představil první změny v kádru. Do Brna přichází šestadvacetiletý útočník Adam Zbořil, jenž sezónu načal v Mladé Boleslavi, aby se následně přesunul do Zlína. Právě z východu Moravy přichází 170 centimetrů vysoký hráč, jenž je odchovancem Brna. V mládeži působil v Ytongu a později v Kometě. Za A-tým Komety si ale forvard se zkušenostmi z Finska či slovenské nejvyšší soutěže dosud nezahrál. Opačným směrem do Zlína naopak putuje útočník Alexandre Mallet, jenž do Brna přišel před letošní sezonu. Zároveň Kometa reaguje na rozsáhlou marodku a stahuje si zpět z Českých Budějovic Tomáše Šoustala.

 

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Roman Kantor

Štítky Kometa, Zábranský, Extraliga, Přestupy, Brno, Adam Zbořil, Alexandre Mallet, České Budějovice, Zlín, Hradec Králové, Finsko, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Kometě se zlobí šéf a přichází změny v kádru. Brno posílí Zbořil i Šoustal  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.