Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kometa při premiéře Zábranského zazářila, porazila domácí Motor České Budějovice

Hokejisté Brna vyhráli v předehrávce 24. kola extraligy v Českých Budějovicích 3:2, poprvé po čtyřech zápasech naplno bodovali a posunuli se z 11. na 9. místo. Z minulých čtyř utkání jen jednou vyhráli a získali pouze tři body. Na střídačku Komety se na jihu Čech poprvé od konce minulé sezony postavil šéf klubu a bývalý hlavní kouč Libor Zábranský, který doplnil realizační tým trenéra Jiřího Kalouse. Šestý Motor podruhé za sebou doma nebodoval.

Jihočeši se už po 106 vteřinách radovali z vedení. Roth za brankou při pokusu o rozehrávku trefil Pecha, puk se odrazil k Ondráčkovi, který vybruslil před Tomka a bekhendem otevřel skóre. V 6. minutě Kometa vyrovnala. Percy přišel za brankou o puk v souboji s Muellerem, Zaťovič našel Holíka, jenž uspěl sám před Hrachovinou.

Vrátit domácím vedení mohl po Ondráčkově přihrávce Pech, ale gólman Komety zasáhl. Za hosty měl možnost v přesilové hře z pozice mezi kruhy Vincour, ale Hrachovina jeho střelu zlikvidoval.

V úvodu druhé části měl možnost hostující Horký a ve 23. minutě českobudějovický Hanzl trefil levou tyč. V čase 24:36 se Kometa dočkala obratu ve skóre v přesilovce při Vondrkově trestu. Percymu se nepodařilo vyhodit puk, zmocnil se ho Vincour a z otočky forhendem překonal domácího gólmana. Vzápětí se dostal sám před Hrachovinu Horký, ale s blafákem do forhendu neuspěl.

Motor marně dobýval obranu soupeře a větší šance měla Kometa. Hrachovina ještě kryl dvě možnost Pavlíka v rychlém sledu i Ostřížkův pokus, ale ve 32. minutě už po Mageeho přihrávce zvýšil do odkryté branky Horký na 3:1. Tomek si poradil s Pechovou ranou při přesilové hře domácích a před pauzou mohl zvýšit z dalšího nebezpečného brejku Komety Ďaloga.

Ve 42. minutě dostal domácí na kontakt Novotný, který v přesilovce tečoval před Tomkem Šenkeříkův pokus. Za necelou minutu mohl Novotný i vyrovnat, ale brněnský gólman zasáhl. Domácí z tlaku vyrovnání nevytěžili, vrátit Kometě dvoubrankový náskok mohli ve 46. minutě Holík s Meluzínem a na Hrachovinu nevyzrál ani Mueller. Brňané se ubránili i při Hollandově trestu. Hrachovinovi pomohla při Pechově trestu v 54. minutě pravá tyč po Ďalogově střele. V závěru se Kometa ubránila při Vincourově trestu i v závěrečné power play.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Kometa Brno

Štítky hokej, kometa brno, české budějovice, Madeta Motor České Budějovice, Libor Zábranský, HC Kometa Brno, Jiří Kalous, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa při premiéře Zábranského zazářila, porazila domácí Motor České Budějovice  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.