Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kometa má nového brankáře. Do Brna přichází Jakub Sedláček

Potvrzeno. Hokejová Kometa posiluje brankářský post. Do kádru týmu trenéra Jiřího Kalouse přichází Jakub Sedláček, gólman se zkušenostmi z KHL či alpské EBEL. Jednatřicetiletý hokejista naposledy působil v Olomouci, kde zaskakoval za zraněného Branislava Konráda. V týmu Komety bude bojovat o post jedničky s Matejem Tomkem a Lukášem Klimešem.

O příchodu zlínského rodáka se spekulovalo v posledních týdnech. Nyní Brno posilu, která působila v minulosti ve Spartě, Slovanu Bratislava nebo Rize, oficiálně představilo. 

S agentem jsme řešili nabídky napříč extraligou a rozhodli jsme se pro Kometu. Jsem rád, že můžu být zrovna v Brně. Mým cílem je chytat co nejlépe, neustále se zlepšovat a sbírat body,“ popsal své pocity Sedláček. 

Sedláček není prvním zlínským gólmanem, který bude působit v moravské metropoli. Předtím si zahrál za Kometu Libor Kašík, jehož angažmá skončilo po pouhých sedmi zápasech, aby se následně znovu vrátil do Zlína, odkud musel tehdy odejít právě Sedláček. Ten nyní doufá, že pomůže pozvednout výkony modrobílého celku, který se aktuálně nachází až na jedenáctém místě extraligové tabulky.

„Znám v kabině asi sedm, osm spoluhráčů. S Petrem Holíkem jsme hráli pět let ve Zlíně, mezi další patří například Marcel Haščák, Tomáš Vincour, Martin Zaťovič, Vláďa Roth nebo David Ostřížek. Za to jsem rád, protože nejdu do úplně neznámého prostředí,“ uvedl gólman.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Daniel Klement

Štítky Kometa, Brno, Extraliga, Sedláček, Jakub Sedláček, HC Kometa Brno, Kontinentální hokejová liga, Erste Bank Eishockey Liga, HC Olomouc, Branislav Konrád, Matej Tomek, Jiří Kalous, Lukáš Klimeš, PSG Zlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa má nového brankáře. Do Brna přichází Jakub Sedláček  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.