Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Chlapík rozhodl o výhře Sparty nad Kometou 3:2 v prodloužení

Hokejisté pražské Sparty zdolali v 8. kole extraligy doma Kometu Brno 3:2 v prodloužení a připsali si čtvrtou výhru za sebou. Před nejvyšší návštěvou této sezony 8 862 diváků rozhodl v čase 63:38 v přesilové hře Filip Chlapík. Kometa neprodloužila sérii tří vítězství a se Spartou v O2 areně prohrála popáté v řadě.

Sparta nastoupila bez zraněného útočníka Vladimíra Sobotky, ale do sestavy se zařadil poprvé v sezoně bek Milan Jurčina. Pražané byli v úvodu nebezpečnější, gólman Klimeš však odolal chvílemi i velkému tlaku domácích a v 9. minutě se radovali z úvodní branky Brňané. Mueller si vybruslil z rohu na pravý kruh a překonal Saláka střelou na lapačku.

Hosté se ubránili při Hollandově vyloučení, ale v čase 13:19 už se Sparta dočkala. Po spolupráci s Buchtelem doklepl puk u pravé tyče Prymula a ve svém sedmém extraligovém duelu oslavil premiérovou branku. Kometa potom odolala v dalším oslabení a sama na přelomu první a druhé části nezužitkovala nápor ve dvou přesilovkách v rychlém sledu.

Ve 26. minutě se ale vrátila Kometa do vedení i v oslabení. Po Krištofově přihrávce se trefil z pravého kruhu k protější tyči Horký. Ve 29. minutě byl blízko vyrovnání Doležal, jehož první pokus vyrazil Klimeš a druhá střela skončila na levé tyčce. Pražané se radovali 19 sekund před koncem druhé části, kdy Řepík zpoza branky uvolnil Horáka, který se z levé strany z úhlu trefil k bližší tyči.

Ve třetí třetině si Klimeš poradil s Řepíkovým pokusem a Kometa nevyužila přesilovku při Miklišově vyloučení. V 53. minutě nepřekonal hostujícího gólmana Kaše, Salák potom ukryl v lapačce Malletovo bekhendové zakončení po brejku Komety. V nastavení šel pykat Mallet a Chlapíkův pokus zapadl za Klimeše po nešťastné Mikyskově teči.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Kometa Brno

Štítky kometa, sparta, praha, Brno, zápas, HC Sparta Praha, HC Kometa Brno, Filip Chlapík, Vladimír Sobotka, Milan Jurčina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chlapík rozhodl o výhře Sparty nad Kometou 3:2 v prodloužení  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.