Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Brněnský kapitán Zaťovič věří, že Kometa bude letos patřit k favoritům soutěže

Hokejová Kometa vstoupí zítra do nové extraligové sezony na ledě Karlových Varů. Do boje ji stejně jako loni povede kapitán Martin Zaťovič. Šestatřicetiletý útočník věří, že Brňané po minulém nepodařeném ročník znovu zasáhnou do boje o nejvyšší příčky a že jim k tomu pomůžou fanoušci.

Kádr Komety doznal výrazných změn. Jaké jsou očekávání před novým ročníkem? 
Vyměnila se téměř polovina kádru, takže sám jsem zvědavý, jak si vše sedne. Máme v mužstvu hráče, kteří soutěž ještě nehráli, takže zatím neví, do čeho jdou. Těším se ale na to a doufám, že Kometu znovu zvedneme. Myslím, že tým bude rychlejší, což nám ale góly nepřinese. Největší změna ale bude, že přijdou na stadion konečně lidi. Věřím, že nám to hodně pomůže, protože fanoušci nás ženou dopředu. Bude to takový restart celého sportu v České republice.

Trenér Kalous nechtěl být příliš konkrétní v případě umístění mužstva. Jak to vidíte v kabině? Předpokládám, že budete chtít zapomenout na uplynulý ročník a navázat na úspěchy z předcovidové doby…
Doufejme, že se minulá sezona nebude opakovat. Nikoho nebaví hrát o deváté místo jako loni. To bych nazval malou sportovní tragédií. V Kometě jsou vždy nejvyšší cíle. Chceme hrát navrchu a předvádět pěkný hokej. Začátek sezony musíme dobře rozjet, postupně budovat tým, abychom na konci byli nachystáni v nejsilnějším složení na playoff.

Jak velká změna pro vás byla, když tým přebral trenér Kalous po Liborovi Zábranském?
Změna to byla pochopitelně velká. Každý trenér má své vize a metody, které praktikuje. Kromě hlavního kouč máme i nového kondičního trenéra. Vše si postupně sedá a věřím, že budeme úspěšní.

Výsledky z přípravy napovídají, že byste mohli atakovat vyšší příčky?
Jsem rád, že nám to takto vyšlo. Týmu narostlo sebevědomí, které je potřeba před začátkem soutěže. Výsledky bych ale nepřeceňoval, protože extraliga bude úplně o něčem jiném.

Jak se vám hrálo v lajně s Lubošem Horkým, který v přípravných duelech nahradil Petera Muellera? 
Je to pravák stejně jako Peter. Bruslí velmi dobře a celkově se mi jeho styl hokej líbí. Musí na sobě ještě pracovat, ale myslím, že může kdykoli za Petera zaskočit.

Noví hráči zapadli do kabiny? Přece jenom příchodů bylo letos poměrně hodně...
Kluci zapadli dobře, v tom žádný problém nevidím. Některé navíc známe, protože tady už dříve působili. Myslím, že noví hráči mají možnost se ukázat. Spousta lidí je třeba nezná, ale věřím, že budou přínos pro extraligu.

Přibylo zejména hráčů ze Slovenska, kterých je v týmu hned šest. Jak se s tímto vypořádáváte? 
Jsou to nejen Slováci, ale také Američani nebo Kanaďani. Začínáme být pomalu v menšině, tak musíme bojovat (smích).

Bude to pro vás ve středu stále ještě speciální start, když hrajete ve Varech, kde jste strávil několik úspěšných sezon? 
Vary stále sleduji, něco jsem tam odehrál, takže se tam těším. Bude to těžký soupeř a také trošku divočina. Očekávám, že padne hodně branek. Hodně kluků se bude chtít ukázat. Navíc zápas vysílají v televizi a ještě u toho budou diváci, což hráče vyhecuje ještě víc. Už v přípravě bylo vidět, že je úplně něco jiného hrát před fanoušky. Musíme ale zachovat chladnou hlavu. Nemůžeme totiž v zápase uspět s deseti vyloučeními.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Vít Godla

Štítky Brno, Kometa, hokej, Extraliga, Martin Zaťovič, soutěž, HC Energie Karlovy Vary, Peter Mueller, trenér, Česko, Luboš Horký, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnský kapitán Zaťovič věří, že Kometa bude letos patřit k favoritům soutěže  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.