Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Ve věku 61 let zemřel bývalý hokejový útočník a trenér Fryčer

Ve věku 61 let dnes po krátké nemoci zemřel bývalý hokejový útočník a později trenér Miroslav Fryčer. Dvojnásobný medailista z mistrovství světa, který startoval i na olympijských hrách, se v roce 1985 představil jako první Čech v Utkání hvězd NHL. O jeho úmrtí informoval klub Znojemští Orli, ve kterém trénoval a působil i jako sportovní manažer.

Klub se připojuje k vyjádření hluboké upřímné soustrasti rodině a pozůstalým,“ uvedli zástupci Znojma na webu.

Opavský rodák vstoupil do velkého hokeje ve Vítkovicích, v jejichž dresu získal mistrovský titul a prosadil se do reprezentace. V roce 1979 byl členem stříbrného týmu na MS, o dva roky později získal bronz. V roce 1981 emigroval do Kanady a následně se prosadil do NHL. Hrál za Québec, Toronto, Detroit a Edmonton. Ve slavné soutěži odehrál 415 utkání, vstřelil 147 branek a přidal 183 asistencí. Další tři góly a osm přihrávek přidal v 17 zápasech play off. Devětkrát vstřelil v NHL hattrick, lepší bilancí se z Čechů mohou pochlubit jen Jaromír Jágr a David Pastrňák.

V roce 1989 se Fryčer vrátil do Evropy a kariéru dohrál v Německu a Itálii, kde poté i řadu let trénoval. V říjnu 2009 podstoupil transplantaci jater. Od roku 2018 působil ve Znojmě, které vedl v mezinárodní lize EBEL. V aktuální sezoně měli Orli hrát ve druhé lize v Česku, soutěž ale byla kvůli pandemii koronaviru zrušena.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hc orli

Štítky Hokej, Fryčer, NHL, Znojmo, Miroslav Fryčer, Orli Znojmo, olympijské hry, Mistrovství světa v ledním hokeji, trenér, útočník, National Hockey League, HC Vítkovice Ridera, Toronto Maple Leafs, Detroit Red Wings

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve věku 61 let zemřel bývalý hokejový útočník a trenér Fryčer  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.