Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kometa startuje předkolo playoff, o čtvrtfinále si zahraje s Vítkovicemi

Hokejistům brněnské Komety začíná vrchol sezony. Po nepříliš vydařené základní části, po níž skončili na 9. místě extraligové tabulky, vyzvou svěřenci kouče Libora Zábranského v předkole playoff Vítkovice. První zápas série hrané na tři vítězná utkání startuje již dnes od 17:30 v Ostravě.

Kometa se v letošní sezoně utkala s Vítkovicemi čtyřikrát, z toho dvakrát zvítězila (jednou po nájezdech). Alespoň psychologickou výhodou pro Brňany může být to, že obě vítězství si připsali na ostravském ledě, kde se také dnes a zítra odehrají první dva zápasy série. Jejich důležitost si Brněnští velmi dobře uvědomují. „Série se hraje na tři zápasy a je jasné, že již to první utkání bude velmi důležité a může určit ráz celé té série,“ myslí si asistent trenéra Komety Jan Zachrla.

Brno odcestovalo na sever Moravy v kompletní sestavě. V týmu nechybí například americký kanonýr Peter Mueller, který byl po základní části s celkem 64 body nejproduktivnějším hráčem extraligy, ofenzivní bek Petr Zámorský nebo kapitán Martin Zaťovič. Spoléhat se budou Brňané ve vypjatých soubojích i na důraz Daniela Rákosa, který většinu sezony promarodil, zkušeného exreprezentanta Jakuba Klepiše nebo produktivního mladého obránce Filipa Krále. Malý otazník visí nad tím, kdo se postaví do brankoviště. Očekává se, že nastoupí Karel Vejmelka, který historicky platí za specialistu na OstravanyNa šanci bude čekat Lukáš Klimeš

Na sérii se samozřejmě těšíme, je to vrchol sezony a kvůli tomu hokej děláme. Zdravotní problémy naštěstí žádné nemáme, tým je kompletní. Sledovali jsme hru Vítkovic, v závěru soutěže se jim dařilo, ale hráči informace mají, podívali jsme se na naše vzájemné zápasy a já věřím, že jsme na ně dobře připravení,“ uvedl Zachrla na webu klubu.

Vítkovice si věří

Vítkovice si na brněnskou Kometu věří. V poslední playoff sérii, v níž se oba celky utkaly v sezoně 2017–2018, sice Ostravští prohráli na zápasy 0:3, ale oba kádry se už od té doby výrazně proměnily. Navíc jsou v týmu Vítkovic hráči, kteří mají o motivaci postaráno. Útočníci Jan Hruška, Alexander Mallet či zadák Filip Pyrochta ještě nedávno váleli v brněnském dresu.

K tomu se Vítkovice letos můžou spolehnout na brankáře Miroslava Svobodu, jistě působí i jeho náhradník Daniel Dolejš. Obranu Ridery před letošní sezonu zpevnil zkušený obránce s dlouholetými zkušenosti z NHL Roman Polák a hodně prostoru dostává slovenský bek  Patrik Koch. V útoku pro změnu hrozí zkušení Zbyněk IrglVladimír Svačina nebo produktivní Dominik Lakatoš, který by měl být připraven i do zápasů s Kometou. Nad jeho startem ovšem stále vísí otázník, jelikož útočník v posledním zápase po tvrdém střetu s libereckým obráncem Vitáskem musel předčasně do kabin. 

Ohodnoť článek

Foto Roman Kantor hc-kometa.cz

Štítky Kometa, Hokej, Brno, Vítkovice, Předkolo, HC Vítkovice Ridera, HC Kometa Brno, Libor Zábranský, National Hockey League, Peter Mueller, Petr Zámorský, Martin Zaťovič, Roman Polák, Jakub Klepiš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa startuje předkolo playoff, o čtvrtfinále si zahraje s Vítkovicemi  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.