Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tituly a sportovní kariéra nejsou všechno. Útočník Tomáš Plekanec z rodinných důvodů končí v Kometě Brno

Tomáš Plekanec končí z rodinných důvodů po necelých dvou letech v Kometě Brno. Oznámil to dnes na svém instagramovém profilu. Informaci následně potvrdilo i vedení klubu.

Chtěl jsem pomoci Kometě k titulu

Sedmatřicetiletý hokejový útočník Tomáš Plekanec dnes na svém instagramovém profilu oznámil konec v Kometě Brno. „Měl jsem sportovní cíl, hrát v této výjimečné organizaci a vyhrát titul. Kometa je ambiciózní klub, kde hokej každý miluje. Stejně jako já. Rád bych ve spolupráci pokračoval, stejně tak Kometa," sdělil Tomáš Plekanec na Instagramu. Důvodem jeho odchodu je nemoc jeho matky, které by byl rád v těchto chvílích na blízku. Plekanec věří, že jí přítomnost rodiny hodně pomůže. „Nemám žádný plán B. Bylo to čistě naše rodinné rozhodnutí. V kariéře bych chtěl pokračovat, hokej pořád miluju, ale co bude dál se rozhodne v dalších týdnech. Tituly a sportovní kariéra nejsou všechno," dodal Plekanec, který na závěr poděkoval všem za podporu: „Brno, Kometo, díky za podporu! Děkuji ochozům, děkuji všem v klubu a děkuji Liboru Zábránskému za pochopení."

Rodina je víc než cokoliv jiného

Fanoušci Komety Plekancovo rozhodnutí chápou. „Rodina je víc než cokoliv jiného, obzvlášť člověk, co tě přivedl na svět. Držím palce mamince a tobě v dalši kariéře," napsal Plekancovi jeden z jeho fanoušků Josef Kozumplík. „Je to velká škoda pro Kometu, ale jsou situace v životě, kdy jde vše stranou. Ať vše dobře dopadně, děkujeme a držím pěsti," vzkázala sportovci fanynka Eva Švehlová.

Milí fanoušci Komety, tato zpráva se mi nepíše lehce. Měl jsem sportovní cíl, hrát v této výjimečné organizaci a vyhrát titul. Kometa je ambiciózní klub, kde hokej každý miluje. Stejně jako já. Rád bych ve spolupráci pokračoval, stejně tak Kometa. Nic nestálo v cestě, bohužel moje mamka onemocněla a rádi bychom ji s celou rodinou byli na blízku. Vím, že jí naše přítomnost hodně pomůže. Tituly a sportovní kariéra nejsou všechno. Nemám žádný plán B. Bylo to čistě naše rodinné rozhodnutí. V kariéře bych chtěl pokračovat, hokej pořád miluju, ale co bude dál se rozhodne v dalších týdnech. Brno, Kometo, díky za podporu! Děkuji ochozům, děkuji všem v klubu a děkuji Liboru Zábránskému za pochopení. ????❤️????

Příspěvek sdílený Tomáš Plekanec (@tomasplekanec),

Šedesátka odehraných zápasů

V extralize Plekanec odehrál v modrobílém dresu celkem 66 zápasů s bilancí 13 gólů a 27 asistencí. Majitel Komety Libor Zábranský s Plekancem situaci probírali delší dobu. „Jeho rozhodnutí naprosto chápu. Jsou situace v životě, kdy je rodina naprostou prioritou. Samozřejmě mě to hrozně mrzí, protože tak špičkového centra těžko budeme nahrazovat, ale jak už jsem říkal, Tomášovo rozhodnutí respektuju. Rád bych mu touto cestou poděkoval za odvedenou práci pro Kometu i za profesionální přístup ke všem zaměstnancům klubu. Chtěl bych požádat zástupce médií o pochopení, že celou věc nebudeme dál komentovat,“ uvedl majitel Komety Libor Zábranský na webu klubu.

Kometa přichází o další osobnost, v červnu ukončil kariéru Martin Erat

Kometa tak letos přichází o další osobnost. Na konci června oznámil konec kariéry Martin Erat, který v uplynulých čtyřech sezonách působil v Kometě Brno a v letech 2017 a 2018 slavil v Brně zisk mistrovského titulu. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Tomáš Plekanec, Kometa Brno, hokej, HC Kometa Brno, kariéra, Instagram, rodina, Martin Erat, Libor Zábranský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tituly a sportovní kariéra nejsou všechno. Útočník Tomáš Plekanec z rodinných důvodů končí v Kometě Brno  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.