Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zlín pošleme do druhé ligy, věří před rozhodujícím duelem baráže Vyškov

Fotbalový Vyškov se chystá na největší zápas v historii klubu. Před vlastními fanoušky na stadionu v Drnovicích vyzve ve druhém duelu baráže o postup do první ligy Zlín. I přes ztrátu úvodního duelu touží celek z okresního města přes Ševce postoupit a zajistit si historický postup mezi tuzemskou elitu.

Bojovným, běhavým a houževnatým výkonem se prezentovali druholigovéí fotbalisté Vyškova proti prvoligovému soupeři z Baťova města. Jedinou kaňkou na povedeném vystoupení, jež nakonec Vyškované ztratili 0:1, byl podle trenéra MFK Jana Kameníka fakt, že se jeho mužstvu neprosadilo. Nyní ale bývalý kouč Jihlavy či Zlína doufá, že si Jihomoravané schovali branky na neděli, kdy je v plánu na stadionu v Drnovicích očekávaná odveta. Před soubojem navíc má klub afrického majitele stále velkou šanci na to, že svěřence Pavla Vrby pošle do druhé ligy a stane se historicky prvním druholigový celkem, který vyřadí v baráži prvoligového soka.

„Zlín vede o gól a jde do druhého dějství s drobnou výhodou. My ovšem hrajeme doma, kde se budeme snažit jednogólové manko co nejdříve smazat. Tím by se opět začínalo od začátku,“ uvedl kouč Kameník, kterého těšilo, že se Vyškov soupeři ve čtvrtek minimálně vyrovnal. Zlín si vytvářel závary nebo nebezpečné akce, ale nedotáhl je do konce. Naopak my jsme při jedné takové situaci udělali chybu a Zlín, jakožto ligové mužstvo, ji dokázal potrestat. V závěru byla vidět snaha všech hráčů s výsledkem něco udělat, to se však nepodařilo,“ zhodnotil kouč, jenž hráče připravuje i na to, že zlínský lodivod Vrba přichystá na domácí tým defenzivní past. 

Právě na úpornou obranu vsadil Vrba při závěrečném kole nadstavby v Brně, díky čemuž Zbrojovka nevstřelila ani branku a na úkor Zlína sestoupila do druhé ligy. Kameník fotbalisty proto připravuje i na náročnou taktickou bitvu. „Pokud chceme být ligovým mužstvem, musíme být komplexní. Nemůžeme se proto spoléhat pouze na jediný systém rychlých protiútoků – musíme také umět se dostat do plné obrany a zvládat poziční hru nebo její výstavbu, nejenom rychlé protiútoky. Pakliže máme v lize obstát a postoupit přes Zlín, musíme svoji komplexnost prokázat a nespoléhat se jen na jedinou taktiku,“ dodal Kameník před rozhodující bitvou, která startuje od 17:00 v Drnovicích.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MFK Vyškov

Štítky Vyškov, Baráž, Fortuna, Liga, Zlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Beránek

Ten Vyškov je v Africe ne?

Sobota, 3. června 2023, 18:34Odpovědět

Rafael Lorenc

Na fotografii je ale nějaký tým z Francie?

Sobota, 3. června 2023, 16:23Odpovědět

Pavel Mitev

Vyškováci :-)

Sobota, 3. června 2023, 13:32Odpovědět

Zlín pošleme do druhé ligy, věří před rozhodujícím duelem baráže Vyškov  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.