Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

UEFA tlačí na Zbrojovku, aby opravila stadion. Finanční injekci chystá město

Stadion brněnské Zbrojovky nesplňuje nové standardy mezinárodní fotbalové asociace UEFA. Sportovišti v Králově Poli hrozí, že v případě nenaplnění požadavků se nebudou na trávníku hrát zápasy nejvyšší soutěže. Město proto chystá miliony korun, aby k černému scénáři nedošlo.

Nové podmínky UEFA musí splnit domov fotbalové Zbrojovky do příští sezony. Chystané regule se týkají všech stadionů, na kterých se hraje nejvyšší fotbalová soutěž. V Brně už nyní ví, že požadavky asociace nesplňují. Pomoci proto musí město, jemuž objekt v Srbské ulici patří.

Podle brněnského radního pro oblast sportu Tomáše Aberla (TOP 09) bude rozsah úprav široký. Pokud by je město nesplnilo, nemohla by se v Králově Poli hrát nejvyšší soutěž ani případné mezinárodní zápasy. „Několik požadavků vyřeší soustava mobilních kontejnerů v místech vstupu z ulice Srbská, kde bude umístěna ošetřovna diváků, pracovní místnosti pro média, fotografy, komentátory a další dvě jako televizní studia. Dále se bude muset vybudovat krytý vstup na hřiště, rozšířit zastřešení tribun i kapacita vstupů na stadion, vyměnit sedačky pro diváky, instalovat nové ozvučení a zajistit záložní zdroj energie,“ sdělil politik.

Na modernizaci vyčlenilo Brno až sto milionů korun. Radnice zatím neví, kolik peněz na úpravu sportoviště vynaloží. V následujících týdnech dnech očekává magistrát zpracovanou projektovou dokumentaci. Další peníze bude stát oprava rekonstrukce hlavní hrací plochy včetně výměny trávníku a rozšíření o plochy pro rozcvičování hráčů za brankami. 

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Zbrojovka, Stadion, Rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Michal Horak

Už se to ví nějakou dlouhou dobu že město Brno jako druhé největší město v republice nemá vůbec žádné postavené stadiony co se týče hokeje a fotbalu a už jen kvůli mládeži a dětem aby mohly kde hrát své soutěže ale bohužel musí hrát třeba v Tišnově fotbalová mládež Zbrojovky Brno se kterou klub AFK Tišnov uzavřel partnerství a spolupráci takže za mě je to ostuda pro Brněnský sport jako takový celkově ve všech sportovních odvětví tato vládní demolice co je na radnici města Brna vůbec nemyslí sport celkově v Brně. Za mě bych radši chtěl kdyby za Lužánky postavili moderní a nový stadiony pro fotbal a hokej kam samozřejmě bez řečí a výmluv ten fotbal hokej patří ne Zbrojovka na Srbské ne Kometa v Rondu ale jasné ano pro sport který jednoznačně patří za Lužánky!!!!!! To je můj názor na tuto věc a problematiku města Brna a že vůbec neřeší problémy to je ostuda všech kdo na radnici sedí na zadku ať se už o jakékoliv odvětví ????????????????????????????????????????????????????????✊✊✊????????

Sobota, 8. dubna 2023, 12:49Odpovědět

Lukáš Kabela

Hlavně že Bohemka splňuje to je nejhorší stadion v lize to uefa neřeší chtělo by to stejný metr

Čtvrtek, 23. února 2023, 11:46Odpovědět

Petr Muller

Su zvědavé na ty kontejnery,bude to stačit.Pro me určitě ne,co zastřešení ostatních ti mají sedět na dešti.Proč se stadion neposune o pár metru,a nenavíší,copak je to takovy problém(kromě peněz).Jak se k tomu staví pan majitel,take se mohl vyjadrit.

Středa, 22. února 2023, 19:22Odpovědět

UEFA tlačí na Zbrojovku, aby opravila stadion. Finanční injekci chystá město  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.