Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pochod fanoušků a červeně nasvícený Špilberk. Brněnská Zbrojovka slaví 110 let

Fotbalová Zbrojovka má velký den. Klub, který má kontě jediný ligový titul z roku 1978, si připomíná 110 let existence. Výročí oslaví jihomoravský celek například pochodem fanoušků na lužánecký stadion, exhibičním zápasem legend nebo slavnostně nasvíceným hradem Špilberk.

Klub založila v roce 1913 skupina nadšenců v čele Cyrilem Lacinou židenickém Hostinci u Machů. Tehdy oddíl kopané fungoval pod názvem SK Židenice. Celek nakonec přežil dvě světové války, totalitu i bolavé pády do druhé ligy. Dnešní den oslaví Zbrojovka především s podporovateli, pro něž připravila několik akcí. 

„Fanoušci se v 11 hodin sejdou na rohu lužáneckého parku a pochodem se vydají k legendárnímu stadionu, se kterým jsou spojeny největší úspěchy Zbrojovky – mistrovský titul v roce 1978 či rekordní návštěva samostatné české ligy v roce 1996,“ uvedl mluvčí Zbrojovky Martin Lísal.

Po pochodu mají možnost lidé zhlédnout na hřišti u Boby centra zápas A týmu, který se střetne v přípravném duelu se slovenskou Podbrezovou. Na stejném místě se pak v 15.30 utkají v exhibičním utkání legendy klubu proti fanouškům. 

V týmu legend budou zastoupeny rozličné generace Zbrojováků. Mistři ligy Hron s Jarůškem, z týmu z přelomu let osmdesátých a devadesátých dorazí například Petr Čuhel, Petr Maléř či Róbert Kafka. Éru Bobíků připomenou Vladimír Chaloupka, Patrik Siegl, Jan Maroši, Richard Dostálek, Roman Široký nebo Patrik Holomek. A pozdější období budou reprezentovat Tomáš Abrahám, Tomáš Polách, Jan Trousil, Pavel Mezlík, Libor Došek, Martin Doležal a Karel Kroupa,“ dodal Lísal 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FCZ Brno

Štítky Brno, Zbrojovka, Fanoušci, Narozeniny, Výročí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pochod fanoušků a červeně nasvícený Špilberk. Brněnská Zbrojovka slaví 110 let  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.