Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Nový účes, teplé svršky a guláš. Fotbalisté Zbrojovky rozveselili bezdomovce a chudé

Alespoň chvilkové rozptýlení ve složité životní situaci si užili sociálně slabí, bezdomovci a chudí, které si pozvali na stadion prvoligoví fotbalisté Zbrojovky. Hostům nabídli teplý guláš v plastové misce, horký nápoj nebo teplé oblečení. Ruku k dílu přidaly rovněž mladé kadeřnice, jež potřebné ostříhaly a učesaly.

Úsměvy zářili lidé v nouzi, když vstoupili do útrob královopolského stadionu v Srbské ulici. Našli připravené oblečení, teplou sprchou či zdravotnické pomůcky. Navíc naživo uviděli hráče A-týmu, kteří se oháněli u kotlíku s gulášem.

„Akce Den naděje! měla premiéru v roce 2019, v dalších letech ovšem covid vystavil dočasnou stopku. Nyní ale uspořádání druhého Dne naděje již nic nebránilo Pro návštěvníky jsme měli nachystanou spoustu oblečení a dalších doplňků. Nechyběl horký čaj i káva a guláš s pečivem. Nápoje i jídlo servírovali Ondra Pachlopník a Šimon Falta,“ sdělil mluvčí Zbrojovky Brno Martin Lísal

Možná ještě více, než fotbalisté ohánějící se v kuchyni, potěšily bezdomovce učnice s kadeřnickými nůžkami. Mladé kadeřnice z učiliště v Charbulově ulici se postaraly o kadeře příchozích. „Byli jsme velice rádi, když nás Zbrojovka v roce 2019 oslovila s nabídkou spolupráce, protože pro toho, kdo nemá střechu nad hlavou, je každá pomoc dobrá. Nebýt covidu, už bychom letos otevírali čtvrtý ročník. Budu velice rád, pokud spojíme síly i v dalších letech. Vážíme si každé pomoci a Zbrojovce děkujeme," řekl o akci ředitel brněnské Armády spásy Ivan Borek.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FCZ BRNO, Martin Lísal

Štítky Brno, Zbrojovka, Charita, Bezdomovci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový účes, teplé svršky a guláš. Fotbalisté Zbrojovky rozveselili bezdomovce a chudé  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.