Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Brněnská Zbrojovka poprvé od srpna vyhrála doma. Porazila Liberec 3:0

, aktualizováno 30. října 2022, 17:36

Fotbalisté brněnské Zbrojovky prolomili ve čtrnáctém kole nejvyšší soutěže domácí nemohoucnost a teprve podruhé v sezoně doma zvítězili , když přetlačili 3:0 Liberec.

Brno dokráčelo k vítězství díky podařenému druhému poločasu, když v rozmezí jednadvaceti minut třikrát udeřilo, když se trefil Šural, Ševčík a Řezníček. Zbrojovka se výhrou posunula zpět do horní poloviny tabulky na šesté místo. Naopak Severočecůhm patří po ztrátě osmá příčka.

Duel začal slibnými akcemi na obou stranách. Řezníčkova hlavička olízla břevno, vzápětí Ševčík tvrdě střílel do hostujícího brankáře Vliegena a po chybné rozehrávce Texla zase brněnský gólman Berkovec chytil sólo Van Burena.

Brno se v dalším průběhu lepším pohybem i kombinacemi dostalo do tlaku, jehož výsledkem bylo podruhé nastřelené břevno, tentokráte z kopačky Alliho.

Severočeši poctivě bránili a brněnská ofenzivní esa už do koncovky nepustili. Zato se do ní dostal jejich nejlepší střelec Van Buren, nicméně i jeho druhý nájezd na Berkovce ve 38. minutě vyzněl ve prospěch brankáře Zbrojovky.

Domáci šli do vedení krátce po změně stran. Po Ševčíkově rohu se ve skrumáži v malém vápně nejlépe orientoval stoper Šural a nadvakrát překonal libereckého Vliegena. Šural skóroval v ligové sezoně poprvé.

Druhá brněnská radost na sebe nenechala dlouho čekat. Chybnou rozehrávku Vliegena napadl důsledně atakující Souček, míč se dostal k Ševčíkovi, který měl otevřenou cestu k šestému gólu v ročníku nejvyšší soutěže.

Liberec reagoval posílením ofenzivy, ale než se stačil nadechnout k tlaku, lovil Vliegen míč ze sítě potřetí. Překonal jej lobem Řezníček a před vlastními fanoušky skóroval poprvé v sezoně, celkově podesáté. Zbrojovka oslavila teprve druhé vítězství před vlastními fanoušky po návratu mezi elitu.

Branky: 51. Šural, 59. Ševčík, 72. Řezníček. Rozhodčí: Starý - Vodrážka, Matoušek - Kocourek (video). ŽK: Souček, Ševčík - Kozák. Diváci: 4511.
Sestavy: Brno: Berkovec - Hrabina, Hlavica, Šural, Granečný - Texl (78. Pachlopník), Souček - Hladík (90. Matejov), Ševčík (85. Rogožan), Alli (85. Blecha) - Řezníček (90. Divíšek). Trenér: Dostálek.
Liberec: Vliegen - Gebre Selassie, Talovjerov, Plechatý - Mikula (76. Mészáros), Valenta (58. Frýdek), Červ, Višinský (67. Kozák), Preisler - Van Buren (76. Purzitidis), Rabušic (58. Rondič). Trenér: Kozel.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky fotbal, Zbrojovka, Liberec, FC Slovan Liberec, FC Zbrojovka Brno, Theodor Gebre Selassie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnská Zbrojovka poprvé od srpna vyhrála doma. Porazila Liberec 3:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.