Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Řezníček hattrickem vystřelil Zbrojovce výhru 3:1 nad Pardubicemi

Fotbalisté Brna v 13. kole první ligy porazili díky třetímu ligovému hattricku Jakuba Řezníčka 3:1 poslední Pardubice. Utkání ve vršovickém Ďolíčku, kde hrají Východočeši domácí zápasy, rozhodl brněnský kapitán trefami ve 40., 50. a 74. minutě a s devíti góly se dotáhl na dosud nejlepšího ligového střelce Stanislava Tecla ze Slavie. V 80. minutě už jen snížil střídající Dominik Mareš.

Zbrojovka bodovala po třech porážkách a posunula se na osmé místo neúplné tabulky, navíc má k dobru dohrávku proti vedoucí Plzni. Pardubice nenavázaly na minulou domácí výhru a prohrály devět z posledních 10 kol. Zbrojovka vyhrála v zápase na hřišti soupeře po dvou porážkách a venku získala 12 z celkových 17 bodů v ligové sezoně.

Pardubice měly v bojovném úvodním dějství mírnou převahu a po 20 minutách mohly jít do vedení, Janošek ale prudkou ranou z voleje trefil jen spojnici tyče a břevna. Na druhé straně po Alliho individuální akci a přihrávce do vápna přestřelil ve velké šanci Ševčík. Brněnský záložník si vše vynahradil ve 40. minutě, kdy vybídl k samostatnému úniku Řezníčka, a ten zakončil souhru nejproduktivnějších hráčů týmu přesnou střelou ke vzdálenější tyči.

Kapitán Zbrojovky skóroval v ligovém ročníku i v šestém venkovním utkání, na hřištích soupeřů nastřílel všechny své branky. Krátce po změně stran navíc nekompromisní ranou zužitkoval Součkovu zpětnou přihrávku na hranici pokutového území.

Domácí se v ofenzivě trápili a v 74. minutě inkasovali potřetí. Ševčík si narazil míč s Allim a nigerijský záložník našel před prázdnou bránou znovu Řezníčka. Brněnský útočník nasázel v lize hattrick už ve třetím klubu, v minulosti se mu to povedlo za Teplice a Olomouc.

V závěru snížil prvním ligovým zásahem střídající Mareš. Pardubice s Brnem po dvou výhrách poprvé v nejvyšší soutěži prohrály a nadále ztrácejí na předposlední Zlín šest bodů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FC Zbrojovka

Štítky fotbal, Zbrojovka, Pardubice, Řezníček, FK Pardubice, Jakub Řezníček, FC Zbrojovka Brno, Dominik Mareš, SK Slavia Praha, Stanislav Tecl, Ďolíček, FC Viktoria Plzeň, SK Sigma Olomouc, FK Teplice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řezníček hattrickem vystřelil Zbrojovce výhru 3:1 nad Pardubicemi  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.