Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Brněnská Zbrojovka nestačila doma na Bohemians. Pražanům podlehla 1:2

, aktualizováno 4. září 2022, 20:46

Fotbalisté brněnské Zbrojovky nenavázali na středeční vítězství na hřišti ostravského Baniku. V domácím prostředí dnes nestačili na celek Bohemians Praha. O výhře hostů rozhodl povedený první poločas. Brno i přes zlepšený výkon ve druhé nevyrovnalo a zapsalo si druhou porážku v sezoně. 

První poločas vyšel hostům, kteří už ve třetí minutě vedli. Nejprve Puškáč zamířil hlavou do břevna, ale v následujícím souboji Endl fauloval ve vápně Hronka a Puškáč nařízenou penaltu proměnil. Vyrovnat mohl v 18. minutě Řezníček, který se dostal za obranu, ale brankář Valeš byl pozorný. Na druhé straně se proti bývalému klubu předvedl brněnský gólman Berkovec, když zlikvidoval sólo Květa. Pražané se druhého gólu dočkali pět minut před přestávkou. Po dlouhém autu prodloužil míč Köstl na Křapku a hostující obránce si připsal už třetí trefu v probíhající ligové sezoně.

„Nekoncentrovanost ve vlastním pokutovém území a špatná disciplína hráčů nás dnes stály dobrý výsledek. Sice jsme měli mnoho času na to, abychom s výsledkem něco udělali, ale druhý gól přinesl další komplikace," řekl na tiskové konferenci trenér Zbrojovky Richard Dostálek. Brnu do druhé půle poslalo střídající Fouska s Allim, který se hned podílel na kontaktní brance. Ve vápně v 48. minutě našel Ševčíka a nejlepší střelec Zbrojovky si tvrdou ranou připsal čtvrtý gól v ligovém ročníku. „O přestávce jsem klukům říkal, že rozhodně není hotovo a Zbrojovka do toho půjde. A bohužel hned v úvodu jsme dostali kontaktní branku. Celkově musím říct, že jsme se k vítězství protrápili," řekl hostující kouč Jaroslav Veselý.

Bohemians 1905 mohli přidat třetí branku v 69. minutě, ale Berkovec si s tvrdou ranou Hůlky poradil. Domácí poté zvýšili aktivitu, ale výsledkem tlaku byl jen Řezníčkův gól neuznaný kvůli ofsajdu. V 85. minutě mohl o výhře Pražanů definitivně rozhodnout střídající Hála, ale únik dvou na jednoho trestuhodně nevyužil. Záložníka Bohemians vychytal domácí brankář Berkovec.

Když poté v závěru z dobré pozice mířil nad domácí Fousek, dočkali se Bohemians prvního vítězství po třech kolech. Venku Pražané ve čtyřech zápasech v této ligové sezoně ještě neprohráli. „Ve druhé půli jsme ukázali, že umíme hrát fotbal a že mužstvo má silu. Bohužel jsme nevyrovnali. Bohemka má svou kvalitu, letos hraje výborně, což u nás jasně prokázala," uvedl Dostálek.

Brno 1:2 Bohemians
Branky: 48. M. Ševčík  – 3. Puškáč (pen.), 40. Křapka 
FC Zbrojovka Brno: Berkovec – Hrabina (84. Přichystal), Šural, Endl, Granečný (55. Matejov) – Texl, F. Souček (70. Hladík) – M. Ševčík, Blecha (46. Alli), Falta (46. Fousek) – Řezníček (C).
Bohemians Praha 1905: Valeš – Křapka, Hůlka, Köstl – M. Dostál, Jindřišek (C), Jánoš (77. Dan. Krch), Kovařík (88. Nový) – Hronek (88. Bartek), Puškáč (77. Mužík), Květ (63. Hála).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FCZ Brno

Štítky brno, Zbrojovka, Bohemians, Praha, Bohemians 1905, FC Zbrojovka Brno, HC Kometa Brno, Richard Dostálek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnská Zbrojovka nestačila doma na Bohemians. Pražanům podlehla 1:2  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.