Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Chceme hrát v klidných vodách, přeje si Zbrojovka před startem ligy

Zajistit si v předstihu záchranu a hrát v klidném středu tabulky. S takovým cílem vstupuje do prvoligové fotbalové soutěže brněnská Zbrojovka, která se po roce znovu vrátila mezi elitu a ligu otevře v sobotu na domácím hřišti proti ambicioznímu Slovácku.

S novým sponzorem společností Adax Invest, videokoučem na plný úvazek, posilami, a především velkou chutí úspěšně vstoupit už v sobotu, kdy na stadion v Králově Poli přijede tým z Uherského Hradiště. Právě Slovácko budí po minulé sezoně respekt, když získalo český pohár, čímž si zajistilo zápasy předkola Evropské ligy. Brňané se ale soka neobávají a doufají, že mužstvo trenéra Svědíka zaskočí. 

Start do soutěže je vždy důležitý. Los jsme si nevybírali. Jakmile jsme se dozvěděli, že narazíme na Slovácko, začali jsme se na něj připravovat. Všichni se ale na start těšíme,“ hlásí kouč Zbrojovky Richard Dostálek, jenž doufá v početnou diváckou podporu. 

Zbrojovka se vrátila do ligy jako vítěz druhé ligy. V ní tým kolem kapitána Jakuba Řezníčka dominoval. V nejvyšší soutěži ale čekají Brňany opačné starosti. V konkurenci Slavie, Sparty či Plzně myslí především na záchranu a klidné vody ligové tabulky. 

Máme v sobě pokoru, ale také ambice. Myslím, že v příští sezoně budeme všichni spokojení, pokud budeme v klidných vodách ligové tabulky. Byl bych spokojený, kdybychom od samého začátku až po konec sezony neměli záchranářské starosti a nedostávali se tím pod tlak,“ říká sportovní manažer Brna Tomáš Požár.

Na posily čekáme

Brno bude spoléhat v blížícím se ligovém ročníku především na schopnosti čtyřicetiletého střelce Řezníčka či nové posily v čele s ofenzivním Šimonem Faltou, obráncem Robertem Matejovem nebo zkušeným brankářem Vlastimila Hrubého. Nováčkem je také nigerijský štírek Wale Musa Alli nebo defenzivní Josef Divíšek. Kádr ale ještě Požára není kompletně hotový. Brnu citelně schází zejména střední obránce. Zbrojovka krouží podle zákulisních informací zejména kolem Filipa Čiháka z Plzně. K dohodě ale zatím nedošlo. 

Nebudu konkrétní, ale s Plzní skutečně jednáme. Stejně jako s dalšími týmy. Nedokážu říct, kdy hráči dorazí. Kromě stopera stojíme o doplnění ještě jedné pozice,“ tvrdí Požár, jehož týmu bude pomáhat nově také videokouč, který doposud působil v Brně formou externí spolupráce. V Brně si od angažmá odborníka slibují, že přinese cenné poznatky a zlepší hru po taktické stránce.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FCZ Brno

Štítky Brno, Zbrojovka, Fortuna liga, Přestupy, Slovácko, Dostálek, 1. FC Slovácko, FC Zbrojovka Brno, FC Viktoria Plzeň, Jakub Řezníček, Evropská liga UEFA, Tomáš Požár, Richard Dostálek, AC Sparta Praha, SK Slavia Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chceme hrát v klidných vodách, přeje si Zbrojovka před startem ligy  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.