Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Fotbalová Zbrojovka má další posily. Přichází zkušený brankář Hrubý i stoper z Olomouce

Velké návraty hlásí fotbalová Zbrojovka. Tým nováčka prvoligové soutěže se rozšiřuje o zkušeného brankáře a brněnského odchovance Vlastimila Hrubého, jenž posledních osm sezon strávil v Jablonci. Dres Brna oblékne také stoper Jan Štěrba, který vybojoval s mužstvem postup, nebo záložník Denis Granečný.

Kádr brněnské Zbrojovky nabírá před začátkem soutěže reálné obrysy. Jihomoravský klub oznámil před odjezdem na soustředění do Rakouska hned tři nové tváře. Nejzkušenějším příchozím hráčem je sedmatřicetiletý gólman Vlastimil Hrubý. Někdejší stálice Jablonce se vrací do Brna po sedmnácti letech. Naposledy nastupoval ještě v mládežnických kategoriích Zbrojovky. Nyní zvýší konkurenci v brankovišti nováčka ligové soutěže. O post jedničky se utká s Martinem Berkovcem a Jakubem Šimanem. 

Dalším novicem je střední obránce Jan Štěrba. Odchovanec Olomouce přitom za Zbrojovkou nastupoval v minulé sezoně a pomohl k postupu. Jenže Olomouc a Brno se nedohodly na podmínkách přestupu, a tak sedmadvacetiletý fotbalista putoval zpět na Hanou. Nyní situace nabrala nový směr a Sigma obránce pustila na jih Moravy. Zatím na půlroční hostování. 

Poslední posilou týmu Richarda Dostálka je třiadvacetiletý záložník či obránce Denis Granečný. Bývalý mládežnický reprezentant uspěl na testech a zajistil si dvouletou smlouvu. Dříve nastupoval za ostravský Baník nebo maďarský Mezőkövesdi SE. Nyní se připojuje ke Zbrojovce, která odjela v pondělí na týdenní soustředění do Rakouska. Kemp zakončí Brňané zápasem proti SK Sturm Graz. Očekává se, že po příjezdu se v kabině objeví ještě další novic, ideálně středový záložník, jak by si přál trenér Dostálek.

Kádr už pomalu nabírá finální kontury, netajíme se ale tím, že bychom jej ještě rádi rozšířili. Je to věc dalšího jednání. A samozřejmě budeme řešit i případná hostování našich hráčů, kteří by v kádru neměli takové vytížení,“ uvedl hlavní kouče Brna.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FK Jablonec, FC Sigma Olomouc

Štítky Brno, Zbrojovka, Posily, Přestupy, FC Zbrojovka Brno, Vlastimil Hrubý, SK Sigma Olomouc, soutěž, FK Baumit Jablonec, Jan Štěrba, Denis Granečný, fotbal, Rakousko, Richard Dostálek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalová Zbrojovka má další posily. Přichází zkušený brankář Hrubý i stoper z Olomouce  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.