Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Fotbalová Zbrojovka je po roce znovu prvoligová

, aktualizováno 27. dubna 2022, 21:02

Fotbalisté brněnské Zbrojovky jsou po roce znovu prvoligoví. Vstupenku mezi elitu si tým Richarda Dostálka zajistil v předstihu pět kol před koncem soutěže díky dnešní remíze 1:1 Vyškova s Vlašimí. Na postupu nic nezměnila ani dnešní výhra Brna 4:2 nad Třincem.

Brno nejvyšší soutěž opustilo v uplynulé sezoně, když mužstvo skončilo na šestnácté pozici a doprovodilo o patro níž Příbram a Opavu. Nyní už je jisté, že Brňané opět zažijí zápasy v elitní české lize. V tabulce druhé ligové soutěže mají po 26 zápasech 62 bodů . Dnes domácí zvítězili nad Třincem 4:2. Za výhrou nasměroval s chutí hrající Brno už v 16. minutě Jakub Řezníček. Ten je aktuálně s šestnácti brankami nejlepším střelce ligy. Třiatřicetiletý hráč, který přišel před sezonou z Teplic, s týmem z Králova Pole podepsal také včera novou smlouvu.

Další branky přidali za Zbrojovku Přichystal Blecha a hostující Bedesc vlastním gólem. Na výhře mužstva z moravské metropole nezměnily nic ani dvě trefy bojovných Slezanů, a tak si Brno užilo před více než čtyřmi tisíci diváky postupové oslavy, k nimž při předchozích dvou postupech nedošlo. Tehdy Brňané postoupili z administrativních důvodů.

Brno 4:2 Třinec
Branky: 16. Jak. Řezníček, 38. Bedecs (vla.), 67. Přichystal, 77. Blecha – 43. Machuča, 55. Habusta
FC Zbrojovka Brno: Šiman – Hrabina (72. A. Čermák), Endl (61. Hlavica), Šural, Bariš – Texl – Fousek (61. J. Hladík), M. Ševčík (61. Dav. Jambor) – Nečas (61. Blecha), Jak. Řezníček (C), Přichystal.
Náhradníci: Berkovec – Kohoutek.
Trenér: Richard Dostálek
FK Fotbal Třinec: Hasalík – Szewieczek, Foltyn, Bedecs, Hýbl – Omasta (81. Klusák), Habusta (C) (81. Buneš), Machuča (89. Weber), Kania (74. Nešický) – Petráň, Juřena (89. Zogata).
Náhradníci: Paleček – Samiec.
Trenér: Martin Zbončák
Rozhodčí: Kotala – Podaný, Žurovec

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Fcz Brno

Štítky Brno, Zbrojovka, První liga, Postup, FC Zbrojovka Brno, soutěž, Třinec, Richard Dostálek, Vyškov, Vlašim, Jakub Řezníček, 1. FK Příbram, SFC Opava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalová Zbrojovka je po roce znovu prvoligová  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.