Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

S novými posilami i uzdraveným střelcem. Fotbalová Zbrojovka se žene za postupem

S jasným cílem vstupují fotbalisté brněnské Zbrojovky po zimní pauze do národní fotbalové ligy. Tým z Králova Pole chce navázat na vydařený podzim a po roce se vrátit zpět do nejvyšší soutěže. K postupu mezi elitu mají dotáhnout klub z moravské metropole nové posily i uzdravený střelec Jakub Řezníček.

Fotbalová Zbrojovka prožila nezvykle klidnou zimní přípravu. Tým trenéra Dostálka vévodí druhé lize o deset bodů a věří, že postup do nejvyšší soutěže jej nemine. Pomoci k tomu mají i nové tváře, které na stadion v Srbské ulici v posledních týdnech dorazily. Největšími posilami mají být hráči s ligovými zkušenostmi, křídelník Jakub Nečas z Liberce a záložník Filip Blecha ze Slavie. Navíc Brno posílilo i v brankovišti, kam dorazil z Příbrami Jakub Šiman, jenž bude krýt záda Martinovi Berkovcovi. 

Po podzimu jsme avizovali změny v kádru a měli jasné představy o tom, jaké pozice chceme doplnit. To věřím, že se podařilo. Mrzí nás pouze, že se nepodařilo dotáhnout příchod hráče do defenzivy. Měli jsme vytipovaných více hráčů, ale nakonec jednání i kvůli tomu, že kluby neměly zájem své hráče uvolnit, nedopadla,“ popsal sportovní ředitel Zbrojovky Tomáš Požár.

Užít si postup na hřišti

Také u trenéra Dostálka panuje spokojenost se skladbou kádru, který po zimě opustil brankář Floder, jenž hostuje v Chrudimi. Kouči dělá radost i to, že může znovu nasadit na hřiště téměř všechny hráče širšího kádru, vyjma zraněného záložníka Jambora. Dostálek i vedení Brna si zvláště oddechli, že mají k dispozici Jakuba Řezníčka, jenž si v přípravě nepříjemně pochroumal kotníků. Nakonec se ukázalo, že zranění není natolik vážné, aby klíčového forvarda vyřadilo ze sestavy pro první jarní mistrovské zápasy. Třiatřicetiletý útočník má navíc o motivaci postaráno. S deseti brankami na kontě patří k horkým adeptům na nejlepšího střelce soutěže a společně se spoluhráči by si letos rád užil postupové oslavy přímo na hřišti. 

Samozřejmě je to pro nás lákavá představa užít si postup s hráči i fanoušky přímo na hřišti. Ale nad tím v týmu nikdo nepřemýšlí. Musíme jít zápas od zápasu. Nyní se maximálně koncentrujeme na zápas s Prostějovem,“ připomněl aktuálně druhý nejlepší střelec soutěže páteční střetnutí s Hanáky. 

Zavadil mentorem

První jarní souboj netrpělivě vyhlíží nejen hráči, ale také trenér Dostálek, který věří, že tým dorazí podpořit i početná skupina fanoušků. Ti nyní můžou za současných opatření teoreticky i zaplnit Srbskou. „Prostějovu máme co vracet. Na podzim jsme tam prohráli, a tak doufám, že v domácím prostředí uspějeme. Věřím, že jsme na to dobře nachystáni, abychom úspěšně vstoupili do jara,“ dodal brněnský lodivod, jenž už má jasno i o základní jedenáctce i o dalším účinkování záložníka Pavla Zavadila, jenž je ve svých třiačtyřiceti letech nejstarším hráčem ligy. „U Pavla se projevily problémy svalového rázu a jsme domluvení na tom, že víc přijme roli mentorskou, aby nám pomáhal s výchovou hráčů, ale z pozice hráče. Vnímá, jak jeho tělo funguje, my uděláme maximum pro to, aby když bude stoprocentně zdravý, ještě na hřišti byl,“ dodal Dostálek. 

Věříte, že Zbrojovka postoupí zpět mezi elitu?

Celkem hlasovalo478 čtenářů

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FCZ Brno

Štítky Brno, Zbrojovka, Národní liga, Požár, soutěž, FC Zbrojovka Brno, Jakub Řezníček, podzim, Královo Pole, trenér, 1. SK Prostějov, Pavel Zavadil, FC Slovan Liberec, SK Slavia Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S novými posilami i uzdraveným střelcem. Fotbalová Zbrojovka se žene za postupem  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.