Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zbrojovka doma pouze remizovala s Varnsdorfem 2:2

Fotbalisté brněnské Zbrojovky si v utkání šestého kola národní ligy připsali v domácím utkání proti Varnsdorfu pouze bod za remízu 2:2. Brňané v zápase dvakrát vedli, přesto nedokázali dotáhnout duel do vítězného konce. Svěřenci trenéra Dostálka doplatili na neproměnné šance a špatné bránění standardních situací.

Dostálek nasadil do základní sestavy po zranění Zavadila. Jenže nejzkušenější hráč Brna se hned v prvním poločase musel kvůli zranění střídat.

Zbrojovka měla herní převahu, ale neodkázala ji zúročit v gólovou šanci. To se povedlo až v samotném závěru první půle, kdy Bariš poslal do vápna přesný centr, poslal do sítě Jakub Řezníček. O pár minut později se do podobné šance dostal Přichystal, ale jeho pokus minul tři tyče hostující branky. Poločas tak Zbrojovka opouštěla v těsném vedení.

Brňané mohli svoje vedení zdvojnásobit po dvaceti minutách druhé půle, kdy centr Bariše prodloužil Řezníček na Štěrbu, který umístil svou hlavičku přesně k tyči, ale Richter si poradil a svým zákrokem zachránil výsledek pro svůj tým a o pět minut později mohl sledovat, jak brněnská obrana nechala hlavičkovat Lukáše Huška, který srovnal skóre.

V 77. minutě se po rohu prosadil střídající Adam Fousek, který se hlavou nemýlil a vrátil Zbrojovce vedení. Navýšit na rozdíl dvou branek mohl Texl, který první ranou nechal vyniknout Richtera a druhou poslal nad branku.

V 84. minutě proletěl centr od rohového praporku vápnem až k Ondřeji Bláhovi, jenž si věděl rady a zařídil Varnsdorfu druhé srovnání. Vyrovnané skóre nakonec vydrželo až do závěrečného hvizdu, a tak Brno poprvé doma ztratilo body.

Zbrojovka Brno – FK Varnsdorf 
2:2
Branky: 39. Řezníček, 77. Fousek – 71. Hušek, 84. Bláha
FC Zbrojovka Brno: Berkovec – Bariš, Endl, Štěrba, Jan Moravec – Zavadil (C) (15. Texl), Ad. Čermák – Hladík (88. Štepanovský), M. Ševčík (74. A. Fousek), Přichystal – Jakub Řezníček.
FK Varnsdorf: A. Richter – M. Richter (81. Šimon), Zbrožek, Hušek, Heppner (87. Ondráček) – Bláha, Lauko (59. Žák) – Rudnytskyy (C) (59. Schön), M. Kubista, Velich (81. Kouřil) – Dordić.
Rozhodčí: Batík – Dobrovolný, Lakomý

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Martin Tajč

Štítky Zbrojovka, Varnsdorf, Brno, Národní liga, FK Varnsdorf, FC Zbrojovka Brno, Jakub Řezníček, Lukáš Hušek, Adam Fousek, Ondřej Bláha, Jan Moravec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka doma pouze remizovala s Varnsdorfem 2:2  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.