Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Fotbalový Vyškov poprvé zvítězil. Doma rozdrtil Prostějov 4:0 a už není poslední

Konec strádání. Fotbalisté Vyškova v šestém kole národní ligy poprvé brali plný bodový zisk, když doma v Drnovicích rozdrtili v derby Prostějov 4:0. Mužstvo trenéra Trousila, které mělo před utkáním pouze bod a krčilo se na chvostu ligové tabulky, duel zvládlo i přes to, že hrálo od 30. minuty o deseti, když dostal červenou kartu záložník Krška. Naplno zabodovala dnes také brněnská Líšeň, která si po smolném duelu se Zbrojovkou spravila chuť v Třinci vítězstvím 0:2.

Fotbalový Vyškov potřeboval v dnešním souboji nutně zabrat. Po pěti odehraných kolech měl na kontě pouhý bod a nacházel se na dně ligové tabulky. Smůlu protrhli svěřenci Jana Trousila dnes, když v dopoledním utkání dokonale zaskočili Hanáky. Necelá tisícovka diváků se poprvé v Drnovicích radovala z branky ve 30. minutě hry, když se trefil po akci Jambora Bienvenue Kanakimana. Radost z vedení ale netrvalo dlouho. O šest minut později záložník David Krška, který před zápasem dorazil jako posila z Líšně, tvrdě zajel skluzem do Omaleho. I přes protesty domácích hráčů i diváků viděl za zákrok červenou kartu. Vyškovští ale do poločasu vedení uhájili. 

Ve druhé půli oslabení domácí znovu udeřili. Na střelu Ondřeje Vintra nedokázal zareagovat gólman Mucha a Vyškov vedl o dvě branky. Zaskočení Hanáci se snažili nepříznivý výsledek zvrátit, jenže jejich snahy definitivně zhasly v 64. a 66. minutě hry, kdy dvakrát inkasovali. Znovu po akci Jambora se trefil Kanakimana. O dvě minuty později pak slavili Vyškovští opět. Centr Fofany si našel David Němeček, který si věděl rady i z obtížné střelecké pozice. Stav utkání vydržel až do konce, a tak si Vyškov připsal první ligovou výhru. Celkem má čtyři body a v tabulce poskočil na čtrnáctou pozici. Prostějov naopak utrpěl třetí porážku v sezoně. Se sedmi body je v neúplné tabulce na 11. místě.

Rozhodl hrdina Silný

V dalším dnes hraném duelu nastoupila brněnská Líšeň na půdě posledního Třince, který se v tomto týdnu rozloučil s trenérem Františkem Strakou. Změna na trenérské lavičce ale Slezanům nepomohla. Utkání zvládli lépe Brňané, které poslal do vedení útočník Jan Silný ve 22. minutě, který se nejlépe zorientoval v pokutovém území a prostřelil Hasalíka. Pro hráče to byla navíc dvojnásobná radost. V minulém utkání se Zbrojovkou byl po zákroku na agresivního fanouška sporně vyloučený. Rozhodnutí disciplinární komise ale umožnilo, že za incident nebyl trestán a mohl nastoupil už dnes. 

Výhru Líšně zpečetil v 70. minutě Jakub Kučera. Ofenzivní hráč se prosadil po rohovém kopu Málka hlavou a pojistil výhru týmu Milana Valachoviče. Brňané díky výhře poskočili na osm bodů a patří jim osmá příčka tabulky, naopak Třinec je se ziskem tří bodů poslední.

Ohodnoť článek

Foto MFK Vyškov FB

Štítky Vyškov, Líšeň, Národní liga, Trousil, Brno, 1. SK Prostějov, Třinec, 1. FK Drnovice, Jan Trousil, David Krška, FC Zbrojovka Brno, Jan Silný, fotbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalový Vyškov poprvé zvítězil. Doma rozdrtil Prostějov 4:0 a už není poslední  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.