Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zbrojovka uspěla v Líšni, derby rozhodl v nastaveném čase Řezníček

, aktualizováno 22. srpna 2021, 16:00

Fotbalisté brněnské Zbrojovky uspěli na půdě městského rivala z Líšně 2:1. Vítěznou branku vstřelil útočník Jakub Řezníček, jenž v nastaveném čase hlavou rozhodl utkání přesnou hlavičkou. Fotbalový svátek, jemuž přihlíželo bezmála dva tisíce diváků, narušil incident ze druhého poločasu, když vběhl na trávník fanoušek Zbrojovky. Fandu atakoval líšeňský útočník Silný, za což viděl červenou kartu.

Zbrojovka nastoupila do utkání bez krajního obránce Hrabiny a také kapitána Zavadila, jehož nepustilo do utkání lehké zranění a v sezoně poprvé chyběl. Na první větší šanci si diváci museli počkat do 6. minuty hry, kdy z hranice vápna nebezpečně pálil líšeňský Rolinek. Zbrojovka zahrozila 11. minutě, kdy Řezníčkovi scházelo málo, aby centr Hladíka protečoval do sítě. Největší šanci první poloviny měli Líšeňští. Střela Silného z 36. minuty jen těsně minula levou tyč branky Berkovce. Když se neujala ani střela Málka ve 43. minutě, šlo se do kabin za stavu 0:0. 

Druhá půle nabídla o poznání záživnější podívanou. Čtyři minuty po startu poločasu se poprvé měnilo skóre. Ve vápně domácích se nejlépe zorientoval útočník Zbrojovky Jan Hladík, který i s přispěním štěstí překonal Veselého, jemuž rána propadla mezi nohama. V 52. minutě mohli hosté navýšit skóre, když se na gólmana Líšně sám řítil Řezníček. K zakončení se ale nedostal. Ve vápně po souboji s líšeňským obráncem upadl a dožadoval se pokutového kopu. Sudí Dubravský ale nepískal, a tak přišel pro Zbrojovku trest. V 57. minutě zahrával přímý kop z pravé strany Rolinek. Míč si ve vápně našel kapitán Líšně Ondřej Ševčík a překonal Berkovce. 

Domácí hráče vyrovnání povzbudilo a hnali se do útoku, jenže k bezprostřednímu ohrožení Berkovce nedošlo. Vážnější situace se naopak objevila na druhé straně. V 78. minutě hry zpoza šestnáctky pálil nebezpečně Čermák, jeho střele ale chyběla přesnost.

Krátce po šanci Zbrojovky vběhl na hrací plochu z kotle hostů fanoušek, kterého po chvíli zpacifikovala pořadatelská služba. Jakmile pořadatelé chytili výtržníka, přiběhl do souboje další fanda, který byl o poznání agresivnější. Agresora, jenž se vrhl na ochranku, zastavil útočník Líšně Jan Silný a chytl jej do kravaty, za což dostal ránu pěstí. Podle pravidel ale hráč nemůže atakovat fanouška, a tak rozhodčí udělil útočníkovi červenou kartu.

„Byl to zkrat, který si hráč nemůže dovolit. Ovlivnilo to celé utkání,“ zlobil se na trenér Líšně Milan Valachovič na Silného, protože tým za vyrovnaného stavu oslabil.

Šli jsme do desíti a v nastaveném inkasujeme ze situace, na kterou jsme se před zápasem připravovali. Řezníček nám dal takřka totožnou branku, jako vstřelil s Jihlavou. Takto jsme přišli zbytečně o zápas. Remíza by utkání slušela více. Dokázali jsme si v první i druhé půli vytvořit dobré příležitosti, ale bohužel jsme je neproměnili,“ hodnotil Valachovič.

Po pěti minutovém přerušení se hráči opět věnovali hře. V 88. minutě pálil nebezpečně Přichystal, ale trefil jen Veselého. Rozhodnutí nakonec přišlo v 92. minutě zápasu. Centr si vápně našel Jakub Řezníček a hlavou poslal Brno do vedení. Líšeň ještě zahrozila ze standardního situaci, ale na vyrovnání to nestačilo a Zbrojovka poskočila na první místo  neúplné tabulky. 

Utkání bylo plné emocí, soubojů, mělo podle mého slušné tempo. To, co se očekávalo, zápas přinesl, věděli jsme, že to bude hodně náročné. První poločas byl ještě klidnější, spouštěčem událostí byla první branka. Bohužel jsme po ní nedokázali udržet míč na kopačkách, být dominantnější. Soupeř skvěle zahrál standardní situaci a tím se trochu dostal na koně, nás pak stálo enormní množství sil, abychom zápas dovedli k vítězství,“ říkal spokojený trenér Dostálek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FCZ BRNO/Petr Nečas | Zdroj MasterMixCZ/Youtube.com

Štítky Fotbal, Národní liga, Zbrojovka, Líšeň, Derby, Jakub Řezníček, FC Zbrojovka Brno, Jan Silný, Jan Hladík (* 1993), FC Vysočina Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka uspěla v Líšni, derby rozhodl v nastaveném čase Řezníček  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.