Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Role favorita se nezříkáme, říká trenér Zbrojovky Dostálek před startem ligy

Se staronovými posilami a s odhodláním vrátit se po roce zpět mezi prvoligovou elitu vstupují fotbalisté brněnské Zbrojovky do nadcházejícího ročníku národní ligy, který startuje svěřencům Richarda Dostálka už v pátek v Táborsku.

Letošní ročník národní ligy bude nejen pro Zbrojovku náročný, jelikož z první ligy sestoupily hned tři celky. Kromě Brna zamířila o patro níž také Opava a Příbram, jež patří rovněž k horkým adeptům na postup. Za velkého favorita považuje Dostálek i městského rivala z Líšně. V jihomoravském klubu přesto věří, že i přes odchody někdejších opor složili kádr, který bude na konci soutěže slavit postup.

My se pozice favorita nezříkáme, určitě tam budou silné týmy, které nás budou chtít potrápit. K soutěži přistupujeme s velkým respektem, soutěž jsme si vyzkoušeli a víme, jak náročná a těžká je,“ hlásí odhodlaně brněnský kouč Dostálek, který dostal důvěru klubu i po sestupu. 

Talenty nahradili zkušení

Nejcitelnější ztráty zaznamenali Brňané zejména v ofenzivě, která v minulé sezoně hodně stála na talentovaných mladicích jako Růsek, Fila nebo Pachlopník, kteří si našli prvoligové angažmá. O góly by se měl nově starat především staronový útočník Jakub Řezníček, jenž by měl těžit i ze spolupráce se zkušeným záložníkem Pavlem Zavadilem. Oba hráči v minulosti působili.

Myslím, že nenajdete trenéra, který by vám řekl, že je spokojený. Nás trápily odchody mladých hráčů směrem do ofenzivy, ale bránit v růstu jsme jim nechtěli a myslím, že náhrada je adekvátní. Teď už je to o tom, jak hráče dokážeme poskládat na hřišti,“ uvedl Dostálek ke skladbě kádru.

Ve Zbrojovce by rádi uvítali ještě jednu posilu. Fanoušci očekávali, že dorazí na jih Moravy z Plzně. Právě na západ Čech zamířil z Brna Pachlopník, za kterého měli dorazit hráči z Viktorky na hostování. „Jsme v kontaktu, řešila se konkrétní jména, ale zatím jsme nedošli ke konkrétnímu závěru, který by vyhovoval oběma stranám. Je to otevřené,“ řekl sportovní manažer klubu Tomáš Požár.

Vaněk není fit, Šural trénuje

Ve středu hřiště by se měli Brňané opírat nejen o kvalitu Zavadila, ale také o někdejšího reprezentanta Ondřeje Vaňka, který stále figuruje na soupisce mužstva. Do přípravných zápasů ani k týmu se ale zatím nepřipojil. Podle vyjádření klubu ze zdravotních důvodů, kvůli nimž vynechal přípravu i obránce Jakub Šural

Ondra Vaněk trénuje individuálně s kondičním trenérem. Kuba Šural se postupně připojuje k týmu, tam je to ještě otázka nějaké doby. Konkrétní být nemůžu, protože to zranění bylo poměrně těžko čitelné,“ vysvětlil Dostálek, který už má téměř jasno, jakým hráčům dá v pátek na jihu Čech důvěru.

Hráči v přípravě ukázali, kdo si zaslouží hrát. V sestavě je velký tlak, máme z čeho vybírat, jsou tam ještě dvě okénka, o kterých se budeme rozhodovat směrem k pátečnímu utkání,“ sdělil hlavní kouč.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FCZ BRNO

Štítky Brno, Zbrojovka, Národní liga, Dostálek, Richard Dostálek, trenér, FC Zbrojovka Brno, okres Tábor, soutěž, FC Viktoria Plzeň, Ondřej Vaněk, 1. FK Příbram, Pavel Zavadil, SFC Opava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Role favorita se nezříkáme, říká trenér Zbrojovky Dostálek před startem ligy  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.