Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zbrojovka vybojovala proti oslabené Slavii bod

Fotbalisté brněnské Zbrojovky remizovali v dnešním utkání pětadvacátého kola se Slavií 0:0. Domácí měli více než hodinu výhodu přesilovky po vyloučení pražského brankáře Vágnera. Slavisté ztratili body poprvé od konce února, když remizovali v Teplicích. Celkem už nepohráli 37 utkání a vytvořili nový rekord ligy.

Brněnský trenér Dostálek nemohl v dnešním utkání nasadit záložníka Vaňka nebo stopera Šurala. Naopak slavistický kouč Trpišovský šetřil obvyklé opory. Brankáře Koláře nahradil Vágner, místo zraněného Kúdely nastoupil vedle Zimy stoper Kačaraba. Volno pak dostal bek Bořil. 

Duel začal lépe favorit, který mohl už ve třetí minutě hry jít do vedení. Přímý kop Provoda ale vytěsnil dobrým zákrokem gólman Berkovec. Dále hrozil ještě Kuchta, ale Brňané ho nepustili do zakončení nebo hlavou mířil nepřesně. Klíčovým momentem první půle i celého zápasu se stala situace ze 16. minuty. Hostující obraně utekl Hladík, jehož průnik zastavil až za cenu faulu brankář Vágner. Po konzultaci s videorozhodčím dostal mladý gólman červenou kartu, hosté šli do deseti a do branky nastoupil zkušený Přemysl Kovář. 

Povzbuzené Brno se dostalo do největší šance ve 26. minutě. Pachlopník oklamal kličkou Kováře a nahrával ještě Hladíkovi, který místo branky trefil vracejícího se Zimu. O pět minut později se domácí dožadovali penalty, jenže sudí Orel pokutový kop neodpískal. 

Druhý poločas už nebyl tolik bohatý na zajímavé momenty. O rozruch se postaral znovu brněnský Hladík, který po souboji s Kačarabou spadl ve vápně k zemi. Penalta se ale nepískala. Na druhé straně se dostal do slibné příležitosti Holeš, jeho střelu si Berkovec pohlídal. V 59. minutě vypálil Záhumenský, ale gólman Kovář byl pozorný a vytěsnil střelu na roh. 

V 76. minutě se mohla kopat penalta proti Brnu po souboji Čermáka se Zimou. Jenže rozhodčí nakonec po zhlédnutí videozáznamu penaltu znovu nepískal. Když se neprosadil Provod ani ke konci utkání brněnský útočník Fila, skončil duel remízou. 

Brno, které má po zápase s Pražany sedmnáct bodů a nachází na 16. sestupové pozici se ztrátou čtyř bodů na Mladou Boleslav, v příštím kole zajíždí do Českých Budějovic. Slavii čeká derby se Spartou. Ligu vedou sešívání o čtrnáct bodů.

Ohodnoť článek

Foto FB Zbrojovka Brno

Štítky Zbrojovka, Slavia, Fortuna liga, FC Zbrojovka Brno, SK Slavia Praha, FK Teplice, Přemysl Kovář, AC Sparta Praha, FK Mladá Boleslav, SK Dynamo České Budějovice, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka vybojovala se Slavií bod za remízu 0:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.