Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zbrojovka návrat do první ligy nezvládla. Spartě podlehla vysoko 1:4

Po dvou letech se v sobotu večer do Brna vrátila nejvyšší soutěž, když domácí Zbrojovka přivítala ve Wedos aréně pražskou Spartu. Diváci, kterých na stadion mohlo kvůli hygienickým opatřením pouze dva a půl tisíce, se těšili na atraktivní zápas s odvěkým rivalem.

Skvělý nástup vystřídal zmar v obraně

Flinta vstoupila do zápasu aktivně a v deštivém počasí chtěla soupeře zaskočit dobrým vstupem do utkání. Počáteční nadšení však domácím fanouškům dlouho nevydrželo, když si obrana nepohlídala dlouhý nákop Pražanů a osamocený Vindheim se ve čtvrté minutě ocitl tváří v tvář Floderovi – 0:1. Po obdrženém gólu se na hráčích Zbrojovky podepsala nervozita a tlak, které vedli ke zbytečným ztrátám a nepřesnostem.

V jedenácté minutě se hosté opět radovali, protože nikdo z hráčů Flinty nebyl schopný překazit sparťanskou kombinaci na hranici vápna a Juliš si po centru našel míč, který uklidil skluzem do branky – 0:2. 

Ve čtrnácté minutě se poprvé dostali k větší šanci také domácí, ale hlavičku Přichystala nepustil za svá záda Heča. Zbrojovka se po této akci zvedla a začala hýřit aktivitou, dobrým výkonem se prezentoval především novic Moravec.

Optimismus brněnských fanoušků ale rychle vystřídala beznaděj, protože ztráta míče uprostřed hřiště vyslala ve třicáté minutě tři hráče Sparty proti osamocenému obránci v červeném dresu. Hložek efektivně patičkou uvolnil Dočkala, který svou levačkou opět rozvlnil síť – 0:3. 

Pražané na hřišti dokazovali svou kvalitu a už dvě minuty po oslavách opět tvrdě vystřelil Hložek. Sparťani diktovali tempo hry, což vedlo k dalšímu gólu. Štěpanovský netrefil před vápnem balon, toho využil hostující kapitán Dočkal, který tak po pěti minutách opět mohl slavit – 0:4.

Druhá půle přinesla zlepšení i gól

Hráči tak odcházeli do kabin za stavu 0:4 se sklopenou hlavou. V poločasové pauze se Flinta rozloučila s bývalým kapitánem Pavlem Eismannem, který po minulé sezoně ukončil kariéru a domácí fanoušci si pro něj připravili děkovný transparent.

Do druhé půle nachystal domácí trenér Machálek dvě změny, když Černín s Vaňkem nahradili Čermáka s mladým Endlem. Zbrojovka začala stejně jako v prvním poločase velmi aktivně. Nejdřív Fousek výborně uvolnil Přichystala v soupeřově vápně, ale ten neprostřelil Heču. V osmapadesáté minutě už ale otevřel prvoligový střelecký účet Zbrojovky kapitán Štěpanovský, když zcela osamocený nekompromisně vsítil tvrdou střelou branku – 1:4.

Po této vzpruze domácí hráči hráli velmi dobře a vypracovali si několik dalších šancí, ale ani jednu nedokázali dotáhnout do konce. V následujících minutách se hra výrazně rozkouskovala a hráči obou mužstev přidali na agresivitě, což rozhodčí Franěk ocenil několika žlutými kartami na obou stranách.

Deset minut před koncem se ocitl v dobré příležitosti střídající Vintr, ale svou střelou trefil pouze obránce. Po střetu Sáčka se Šuralem se Sparta dožadovala penalty, ale místo toho na druhé straně málem slavili Brňané, když střelu Koudelky vytáhnul Heča až konečky prstů. 

Další šance už utkání nepřineslo a Flinta tak vstup do nové sezony nezvládla herně ani bodově. „První poločas byla naše defenziva špatná, tým si musí zvyknout na vyšší kvalitu soutěže. Rozhodně ale neházíme flintu do žita,“ řekl po utkání domácí trenér Miloslav Machálek.

Další zápas čeká Zbrojovku Brno příští týden v neděli, kdy od 16:30 hostí na svém stadionu Bohemians 1905. 

Góly: 58. Štěpanovský – 4. Vindheim, 11. Juliš, 30. Dočkal, 35. Dočkal
 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zbrojovka Brno

Štítky sparta praha, zbrojovka brno, první liga, návrat, AC Sparta Praha, FC Zbrojovka Brno, Miloslav Machálek, Bohemians 1905, Pavel Eismann

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka návrat do první ligy nezvládla. Spartě podlehla vysoko 1:4  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.