Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kometa zvítězila popáté v řadě. Z Karlových Varů veze dva body

, aktualizováno 23. října 2022, 19:19

Hokejisté brněnské Komety potvrdili skvělou formu z posledních zápasů a ve črtnáctém extraligovém kole zvítězili na ledě karlovarské Energie 3:2 po samostatných nájezdech. Karlovarští přitom byli blízko výhře, jenže inkasovali minutu před koncem z hole obránce Kundrátka vyrovnací branku. Kometa vítězstvím potvrdila dobrou formou v posledních zápasech a zvítězila popáté v řadě.

Po opatrném úvodu vyslali první nebezpečné střely za domácí Osmík a za hosty Strömberg s Holíkem. V 15. minutě se ke střele z úhlu dostal Rachůnek a trochu nečekaně překonal Furcha. Ještě v první třetině mohl srovnat Horký, ale jeho dorážku perfektně levým betonem zlikvidoval Lukeš, který se po pauze vrátil do branky Energie.

I ve druhé třetině v utkání drželi Západočeši krok s favorizovanými Brňany a v určitých úsecích hry byli i lepší. Možnost srovnat průběžný stav zápasu měl ve 27. minutě opět Horký, ale jeho střelu z první vyrazil výborně chybějící Lukeš.

Hráčům Komety se podařilo vyrovnat ve 32. minutě po střele Zbořila, který využil přesilovou hru při vyloučení Beránka za podrážení. Západočechy vyrovnávací branka však nezlomila, hráli dále svou aktivní hokej s včasným napadáním soupeře.

Karlovy Vary rovněž dostaly možnost hrát přesilovou hru, tu sice nevyužily, ale těsně po ní se v 36. minutě po ostřelování Furcha dostal k puku Beránek a nekompromisní střelou vrátil domácím vedení. Zároveň zapsal svůj 100. bod v extralize.

Energie se ve třetí třetině snažila ubránit jednobrankový náskok, nechávala hráčům Brna prostor ve středním pásmu, ale až do 59. minuty je k větší příležitostí nepustila. Hosté ale v 58. minutě odvolali brankáře a v power play se jim podařilo vyrovnat. Lukeše prostřelil Kundrátek.

Domácí mohli ještě v závěru základní části rozhodnout, Pulpán ale v přesilovce trefil jen tyč.O vítězi nakonec rozhodly nájezdy, ve kterých se prosadili pouze hostující Šalé a Zaťovič. Karlovy Vary tak nenavázaly na předešlé tři výhry a i podruhé v sezoně s Kometou prohrály.

HC Energie Karlovy Vary - HC Kometa Brno 2:3 po sam. náj. (1:0, 1:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 15. Rachůnek (Gríger, Havlín), 36. O. Beránek (Rachůnek, Plutnar) - 32. A. Zbořil (Kundrátek, Holík), 59. Kundrátek (A. Zbořil, Holík), rozhodující nájezd Šalé. Rozhodčí: Hribik, Veselý - Hynek, Špůr. Vyloučení: 3.3. Využití: 0:1. Diváci: 3529.
Karlovy Vary: Lukeš - Plutnar, Bartejs, Dlapa, Bernad, Pulpán, Havlín, Rohan - Kružík, Gríger, Rachůnek - O. Beránek, Černoch, Koblasa - Baláž, Jiskra, Redlich – Váňa, Zadražil, Osmík. Trenér: Bruk.
Brno: Furch - Ďaloga, Ščotka, Holland, Kučeřík, Kundrátek, Hrbas, Gulaši - Horký, Holík, Flek - Koblížek, Strömberg, Zaťovič - Šalé, Sallinen, Kollár - Kratochvíl, A. Zbořil, Dufek. Trenér: Pešout.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Kateřina Pelikánová

Štítky Kometa, energie, Extraliga, Brno, Karlovy Vary, HC Energie Karlovy Vary, HC Kometa Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa zvítězila popáté v řadě. Z Karlových Varů veze dva body  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.