Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Brněnský brokař Lipták je evropským šampionem a už myslí na olympiádu

Jeden z nejlepších brokových střelců na trap současnosti Jiří Lipták slaví po loňském zlatu z olympijských her v Tokiu další úspěch. Z mistrovství Evropy si přivezl znovu nejcennější kov. I přes mnohé úspěchy ale z ambicí neslevuje ani nadále a vrhá se do přípravy na mistrovství světa. Navíc už pomýšlí na úspěch z olympiády, která se za dva roky uskuteční v Paříži.

Jiří Lipták prožívá v posledních měsících sportovní pohádku. Po loňském triumfu v Japonsku si vystřílel zlato také na evropském šampionátu v kyperské Larnace. Čtyřicetiletého brokaře nerozhodila ani nová pravidla, podle kterých se nyní soutěží. Střelci se po dvoudenní kvalifikaci rozdělují do dvou semifinálových čtveřic, z nichž vzejde jedna finálová.

„Ze začátku se mi změněné podmínky moc nelíbily, ale zdá se, že mi nakonec vyhovují,“ vrátil se s odstupem času k závodu brokař k finálovému závodu, který díky Liptákově bezchybné střelbě skončilo už po třicáté první ráně.

Střelec nepřivezl si ziskem titulu evropského šampiona zajistil i účast na olympiádě ve Francii. Poté, co vybojoval jedno olympijské místo pro Česko, musí si případnou druhou vstupenka na olympiádu vystřílet někdo jiný. Nyní má ale v hlavě zářijové mistrovství světa v chorvatském Osijeku. Střelec sice navrhl, že na šampionát nepojede, aby česká výprava měla větší šanci vybojovat druhé místo pro Paříž. Výzva ale zůstala nevyslyšena, protože čeští brokaři s Liptákem a jeho fenomenální formou počítají. „Rád bych se stal mistrem světa, na šampionát ale nejdu vyloženě pro první místo. Důležité je zachování pokory,“ poznamenal olympijský vítěz.

Nyní tráví brokař brněnské Komety čas v posilovně, aby si udržel formu. Čekají ho také tréninkové jednotky. Na střelnici v Osijeku, kde loni vytvořil světový rekord v kvalifikaci sestřelením všech 125 terčů, uzavře sportovec sezonu. Finále Světového poháru se totiž letos nestřílí.

Ohodnoť článek

Autoři , | Foto Facebook Jiřího Liptáka

Štítky Jiří Lipták, střelba, mistrovství evropy, světový šampionát, olympijské hry, Paříž, Tokio, Japonsko, Osijek, Larnaka, Francie, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnský brokař Lipták je evropským šampionem a už myslí na olympiádu  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.