Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Fotbalová Zbrojovka otočila duel s Boleslaví a vyhrála podruhé v řadě

, aktualizováno 13. srpna 2022, 18:55

Fotbalisté brněnské Zbrojovky se vezou na vlně euforie. V dnešním zápase třetího kola nejvyšší fotbalové soutěže zvítězili na domácím hřišti nad Mladou Boleslaví 3:1. Domácí po prvním poločase prohrávali 1:0, zápas ale otočili po brankách Součka, Ševčíka a v závěru pečetil výhru Brňanů Matejov. Brno tak ani ve třetím zápase po návratu do nejvyšší soutěže neprohrálo. V ligové tabulce má sedm bodů.

Zbrojovka, povzbuzena dosavadními výkony i výsledky, vstoupila do utkání aktivně, důrazně napadala rozehrávku hostů a vytěžila tak územní převahu. Už ve třetí minutě pálil nad Ševčík, v 15. minutě sebral hostující gólman Polaček míč Řezníčkovi na poslední chvíli.

Boleslavská taktika spočívala v rychlém přechodu do útoku. Dvakrát se chystal v šestnáctce k zakončení Škoda, nicméně nebezpečí z toho nevzniklo, stejně jako z přímého kopu exekutora Matějovského.

První branka padla ve 26. minutě. Na roh Matějovského si nejvýše vyskočil Škoda a hlavou procpal míč za Berkovce. Šestatřicetiletý útočník se trefil v lize poprvé od loňského listopadu.

Druhý trest za nedůsledné bránění mohl přijít vzápětí, další roh Matějovského poslal Suchý jen do tyče a Šimkovu střelu vytáhl brněnský gólman.

Zbrojovce se povedlo vyrovnat hned zkraje druhé půle. Míč po rohu a centru propadl až k zadní tyči, kde jej Souček dopravil do sítě. Jednadvacetiletý záložník zaznamenal premiérovou trefu v dresu Brna po příchodu na hostování ze Sparty.

Brnu narostla křídla, jeho hráčů bylo plné hřiště a druhý gól visel ve vzduchu. Fouskovu střelu vychytal Polaček a při ráně Ševčíka se míč otřel o vnější tyč a další pokus Fouska mířil nad.

Domácí se dočkali v 79. minutě, kdy rychlou akci Hladíka po levé straně a jeho centru zakončil Michal Ševčík. Dnešní oslavenec se trefil ve všech dosavadních kolech nové sezony.

V dramatickém závěru Brno výhru nejenže uhájilo, ale ještě přidalo pojistku, když rychlý brejk zakončil Matejov. Zbrojovka bodovala v pátém ze čtyř posledních domácích duelů v nejvyšší soutěži.

Brno porazilo Středočechy v lize po osmi zápasech poprvé od dubna 2015.

FC Zbrojovka Brno - FK Mladá Boleslav 3:1 (0:1)

Branky: 49. Souček (Hrabina), 79. M. Ševčík (Hladík), 90+4. Matejov (Hladík) – 26. Mil. Škoda (Matějovský).

Rozhodčí: Proske – Kotík, Bureš. Diváci: 6218.

Žluté karty: 31. Granečný, 75. Šural – 38. Suchý , 44. Donát, 75. Mil. Škoda, 75. Pavel Hoftych, trenér. 

FC Zbrojovka Brno: Berkovec – Hrabina, Šural, Endl, Granečný – Texl, Souček (80. Blecha) – Alli (46. Hladík), Ševčík (90. Matejov), Přichystal (46. Fousek) – Řezníček (C) (90+4. Hlavica).

FK Mladá Boleslav: Polaček – Pech, D. Šimek, Suchý, Karafiát – D. Mareček (57. Mašek), Matějovský (C) (87. Stránský), Donát (70. Dancák), Fulnek (70. Skalák) – Ladra (87. Krobot), Mil. Škoda

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Zbrojovka Brno/Facebook

Štítky Brno, Zbrojovka, Mladá Boleslav, fotbal, sport, FC Zbrojovka Brno, FK Mladá Boleslav, Michal Ševčík, ŠKODA AUTO a.s., AC Sparta Praha, Pavel Hoftych

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalová Zbrojovka otočila duel s Boleslaví a vyhrála podruhé v řadě  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.