Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Podmínky pro lyžování v areálech na jihu Moravy jsou stále výborné

Podmínky pro lyžování v areálech v Jihomoravském kraji jsou podle jejich správců stále výborné. Teploty se sice přes den drží lehce nad nulou, na udržovaných svazích to ale není znát. Areály proto o víkendu opět očekávají, že budou mít plno, řekli dnes jejich správci.

Skvělé podmínky pro lyžování jsou například v Němčičkách na Břeclavsku, kde na svahu leží kolem čtyřiceti centimetrů technického sněhu. Na sjezdovce je stále silná vrstva sněhu, která ho drží jako lednička. Zásoby sněhu navíc máme dostatečné," uvedl za areál Jaroslav Stávek. Sjezdovka má otevřeno ve všední dny od 9:00 do 19:00, o víkendu se ale kvůli dopoledním lyžařským kurzům začíná lyžovat ve 13:00. Kdo si chce přes den zalyžovat na prázdnějším svahu, šance je podle Stávka ve všední dny mezi 12:00 až 13:00, kdy se střídají kurzy.

Výborné podmínky pro lyžování jsou i v Hodoníně u Kunštátu na Blanensku. „Panuje pěkné zimní počasí, sníh drží, podmínky jsou ideální. Na svahu máme padesát a více centimetrů sněhu, snažíme se ho na každý den perfektně připravit. Zásoby sněhu máme dostatečné," uvedl za areál Vlastimil Jílek. O minulém víkendu na tamní svah opět vyrazily stovky lidí, obdobné počty si Jílek slibuje i od toho nadcházejícího. „Pátky a víkendy jsou teď silné, nebývale silné bylo překvapivě teď i pondělí. Opět očekáváme, že lyžařů přijede hodně," uvedl Jílek. V Hodoníně u Kunštátu se lyžuje ve všední dny od 9:00 do 20:00.

Podmínky pro lyžování si pochvalují i v nedaleké Olešnici. „Sjezdovka je teď super, sníh ideální, návštěvnost slušná, nemůžeme si stěžovat. Je krásné zimní počasí, něco málo sněhu i připadlo, o víkendu tak znovu očekáváme vysokou návštěvnost," uvedl za areál Jiří Kotlán. I zde leží na svahu padesát a více centimetrů sněhu. Areál má otevřeno ve všední dny od 9:00 do 20:00, o víkendu se začíná o hodinu dříve.

Lyžuje se i ve Filipově údolí na Hodonínsku. Podle webu areálu jsou v provozu všechny tři vleky, na sjezdovce leží třicet až pštasedmdesát centimetrů sněhu. Otevřeno je denně od 9:00 do 20:00.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Tomáš Snow Olešnice

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Jihomoravský, lyžování, svah, Morava, sjezdovka, Jihomoravský kraj, Hodonín, Kunštát, okres Břeclav, Němčičky, okres Blansko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podmínky pro lyžování v areálech na jihu Moravy jsou stále výborné  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.