Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Senzace! Brněnský fleretista Choupenitch si vyšermoval olympijský bronz

Fleretista Alexander Choupenitch se postaral o senzační úspěch, když dnes získal na olympijských hrách v Tokiu bronzovou medaili. V boji o třetí místo porazil japonského soka Takahiro Šikineho 15:8. Tuzemský šerm získal medaili z olympiády po dlouhých 113 letech. Celkem se pro českou výpravu jedná o druhý cenný kov z olympiády.

Sedmadvacetiletý rodák z Brna vyhrál ve čtvrtfinále nad Egypťanem Hamzou 15:9, v semifinále jej ale zastavil Cheung Ka Longem z Hongkongu, který zvítězil 15:10. V boji o třetí místo si ale sportovec běloruského původu, který je členem klubu Sokol Brno, spravil chuť, když si jednoznačně předčil domácího favorita Šikineho 15:8.  

Pro český šerm se jedná o historický moment. Naposledy se v disciplíně radovali z cenného kovu Češi v roce 1908 na olympiádě v Londýně, kde v šavli uspěl Vilém Goppold von Lobsdorf, který získal rovněž bronz. 

Česká výprava má v Tokiu na kontě celkem už dvě medaile. První přidal dnes ráno zdejšího času vodní slalomář Lukáš Rohan, jenž skončil na druhém místě a odnesl si ze závodu stříbro.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB Alexander Choupenitch

Štítky Olympiáda, Tokio, Fleret, Brno, Choupenitch, olympijské hry, bronzová medaile, Alexander Choupenitch, Cheung Ka-long, Hongkong, Vilém Goppold z Lobsdorfu, Londýn, Lukáš Rohan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senzace! Brněnský fleretista Choupenitch si vyšermoval olympijský bronz  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.