Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Olympijský festival v Brně si užívali sportovci i rodiny s dětmi

Víkend na Olympijském festivalu v Brně se nesl ve znamení rodin s dětmi a známých sportovců. V sobotu odpoledne přilákala návštěvníky k antuce tenisová exhibice, čtyřhru si zahráli Tomáš Plekanec s Lucií Šafářovou proti Dáje Bedáňové a Evě Samkové. Na konci pozvali hráči na kurt i přítomné děti, se kterými si zahráli obíhaný tenis. Včera festival navštívil olympionik z Tokia 1964 Jiří Daler a olympionička z Londýna 2012 Miroslava Topinková Knapková. ČTK to za organizátory festivalu řekl Dita Brančíková.

„Návštěvníky neodradila ani horká sobota, ani propršené nedělní dopoledne, které se nakonec přetavilo do krásného odpoledne. Na návštěvu zavítal i herec a moderátor Ondřej Sokol s partnerkou a vyzkoušeli si zde několik sportovních disciplín. Své šermířské umění předvedl olympionik Jiří Beran a badminton si s přítomnými návštěvníky zahrál profesionální hráč badmintonu Adam Mendrek," uvedla Brančíková.

Olympionička Topinková Knapková se včera zúčastnila i s celou rodinou. „Myslím si, že je důležité být pro děti příkladem a věnovat se jim, vyhledávat příležitosti, kde je sport. Proto jsou dobré akce, jako je například Olympijský festival, kde si děti vyzkouší spousty sportů, ke kterým by se ani nedostaly," uvedla.

Olympijský festival je zaměřen na návrat dětí ke sportu, podporuje je v tom i hrací karta. Stejně jako v roce 2018, i letos je možné ji za 50 korun koupit u pokladen nebo v Centru Hracích karet. Podle počtu splněných výzev získají děti diplom, medaili či dárky od partnerů. Největší zájem byl o víkendu o florbal, jízdu na kole a lezeckou stěnu. Populární byla i atletika, skatepark a lukostřelba. Festival potrvá do 8. srpna.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv Olympijský festival

Štítky Sport, olympijské, zábava, festival, Brno, FOTO, olympijské hry, rodina, Letní olympijské hry 2012, Lucie Šafářová, Miroslava Knapková, Tomáš Plekanec, Eva Adamczyková, Jiří Daler

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olympijský festival v Brně si užívali sportovci i rodiny s dětmi  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.