Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Basketbalisté Brna zabojují o finále, v cestě stojí Nymburk

Historický úspěch zažívají hráči Basket Brno, kteří se po čtrnácti letech představí v semifinále play-off. Brňané dnes vyzvou basketbalisty z Nymburka, kteří jsou v bojích o finále jasnými favority. První dva zápasy se odehrají na palubovce Středočechů, poté se série hraná na tři vítězná utkání přesune do moravské metropole.

Přestože je Nymburk druhým nejúspěšnějším týmem v historii československého basketbalu a na kontě má šestnáct titulů z nejvyšší domácí soutěže, Brňané chtějí soupeři cestu do finále zkomplikovat a odehrát atraktivní zápasy. Navíc basketbalistům kouče Růžičky nechybí sebevědomí, které získali díky čtrvfinálové sérii, v níž vyřadili vyřadili pražský tým USK Praha v rozhodujícím pátém duelu. 

„Semifinále proti Nymburku bereme po postupu jako další výzvu v naší práci. Čeká nás tým, který byl v posledních dvou letech mezi osmi nejlepšími celky Ligy mistrů. Na úvodní dvě utkání v Nymburce se připravujeme svědomitě,“ řekl hlavní trenér Brna Lubomír Růžička.

Kvalitu soupeře si připouští i hráči Basket Brno, nicměne věří, že by mohli favorita zaskočit. „Nymburk je určitě nejlepší tým naší soutěže. Všichni to vidí, a proto je pro ně Nymburk dopředu vítězem. My ale nevypustíme ani jeden zápas, i když nás spoustu fanoušků basketu odepsalo. Chceme jít do dalších zápasů s čistým svědomím,“ dodalo křídlo Brňanů Jakub Nečas, který v teprve sedmnácti letech patřil k rozdílovým hráčům v závěrečném duelu s Prahou.

Nymburk si věří

Nymburští hráči prošli hladce čtvrtfinálovými boji, když porazili ve třech utkáních ústecké basketbalisty. Středočeši v minulém týdnu vypadli ve čtvrtfinále Ligy mistrů, kde nestačili na turecký tým Pinar Karsiyaka. Nymburské hráče čeká po vyřazení z Ligy mistrů boj o 17. titul v řadě. „Je dobře, že se basket v Brně znovu vrací do bojů o medaile. Město si to zaslouží, a je dobře, že se basket v Brně pozvedl. Doufám, že to nebude jen krátkodobé. S Brnem jsme v sezoně odehráli těžké zápasy, ve kterých nás trápili a my hledali náš rytmus,“ řekl nymburský hráč Petr Benda.

Brňany nepodceňuje ani asistent trenéra Středočechů Aleksander Sekulič, kterého překvapilo otočení vývoje s Prahou, kdy Brno prohrávalo na zápasy už 2:1. „V semifinále narazíme na Brno, které je nebezpečným soupeřem a nesmíme nic podcenit. Svou sílu Brno ukázalo, když dokázalo otočit těžkou sérii s USK Praha. Rozhodně nám nedá nic zadarmo,“ uvedl k dnešnímu utkání Sekulič.

O finalistovi play-off bude jasno, až jeden z týmů vyhraje tři zápasy. Brňané odehrají první dva zápasy na hřišti Nymburku a v neděli se série přesune do Brna na halu Vodova. V druhém semifinále vyřazovacích bojů už vede Opava nad Kolínem 2:0 na zápasy.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Basket Brno

Štítky Basket Brno, ERA Nymburk, basketball, Brno, ČEZ Basketball Nymburk, basketbalista, finále, semifinále, BASKET BRNO, a.s., Liga mistrů UEFA, USK Praha, Lubomír Růžička, Aleksander Sekulić

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Basketbalisté Brna zabojují o finále, v cestě stojí Nymburk  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.