Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brno, nebo Praha. O semifinalistovi basketbalového play-off rozhodne pátý duel

Hráči Basket Brno nastoupí zítra od 18.00 v hale Vodova k poslednímu a rozhodujícímu utkání s USK Praha. Ve vyrovnané čtvrtfinálové sérii mají oba týmy shodně po dvou výhrách. V posledním zápase Brno zvítězilo 81:75 v pražské hale Folimanka a zítra brněnští basketbalisté chtějí využít výhodu domácího prostředí.

V posledním střetnutí viseli Brňané doslova nad propastí, protože v sérii prohrávali už 2:1 a v závěrečné čtvrtině dotahovali ztrátu 8 bodů. „Myslím, že zápas byl o charakteru, který jsme ukázali v poslední části utkání. V závěrečných deseti minutách jsme v každé pozici bojovali, získali jsme nějaké míče, dávali jednoduché koše, a to rozhodlo o našem vítězství,“ řekl k srovnání série asistent trenéra Brna Martin Vaněk. Podle Vaňka musí hráči předvést podobný výkon i v pátém zápase, aby mohli pomýšlet na semifinále.

Nejvíce body se blýskli Viktor Půlpán a Aleksandar Georgiev, kteří proti Pražanům nasbírali shodně po dvaceti bodech. „Výhra nejde jen za mnou, ale jsem rád, že jsem mohl body takhle pomoci. Každý v týmu víme, že hrajeme o postup. I když jsme v Praze vyhráli, určitě neusneme na vavřínech a myslím si, že zítra dokážeme zvítězit,“ dodal Viktor Půlpán, který od letoška obléká dres Basketu Brno. Půlpán si myslí, že jeho tým dokáže uspět díky aktivní obraně a zlepšení doskoků. „Hráči Prahy doskočí hodně balónů pod košem a napodruhé už skórují. Pokud doskoky zlepšíme, nebude nás to psychicky srážet,“ doplnil Půlpán.

Očekávání Pražanů

Nepříznivá situace čeká v rozhodujícím duelu tým USK Praha, protože poslední zápas prohráli doma na Folimance a zítra zamíří do jihomoravské metropole, i když už se viděli v semifinále. „Porážka nebyla úplně jednoduchá, ale shodli jsme se, že jsme akorát neproměnili první mečbol a zítra jedeme do Brna vyhrát,“ nastínil vyhlídky kouč Pražanů Jan Pospíšil, který se domnívá, že o vítězi duelu rozhodne psychika. „Soupeř je nyní favoritem, protože hraje doma, ale my jsme u nich dokázali zvítězit v sezóně i play-off, takže budou pod tlakem,“ dodal Pospíšil. Pražané bude spoléhat především na týmový výkon.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Basket Brno

Štítky Basket Brno, USK Praha, basketball, play-off, Brno, Praha, BASKET BRNO, a.s., Folimanka, Viktor Půlpán, playoff, Aleksandar Georgiev, basketbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno, nebo Praha. O semifinalistovi basketbalového play-off rozhodne pátý duel  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.