Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Basketbalisté Brna si zahrají po 13 letech play-off

Hráči Basket Brno dnes po třinácti letech nastoupí k zápasu play-off nejvyšší basketbalové soutěže. Soupeřem Brňanů bude tým USK Praha. Série začne dvěma zápasy v Brně. Výhodu domácího prostředí získali brněnští basketbalisté díky lepšímu umístění po základní části, po níž obsadili čtvrté místo. Pražané byli pátí.

Basketbalisté Brna prožívají díky vydařené základní a nadstavbě úspěšnou sezónu a po více než deseti letech se znovu představí playoff. „Trvalo více než dekádu, aby brněnský mužský basketbal byl opět v play-off a zároveň začínal sérii doma. Čekají nás vyrovnané zápasy, o čemž svědčí i poslední utkání s pražským týmem,“ řekl hlavní trenér Lubomír Růžička. V nadstavbových duelech mezi Prahou a Brnem rozhodl o vítězi vždy jeden koš.

Basketbalisté Brna mají za cíl odjíždět do Prahy se dvěma vítězstvími, protože chtějí využít výhodu domácího prostředí i posledních vyrovnaných utkání. „Soupeře dobře známe, víme, že cesta povede přes agresivní obranu a rychlý protiútok,“ řekl k play-off kapitán Jan Kozina

Pražany bude táhnout Blake Schilb

Nejvíce bude brněnskou obranu zaměstnávat pražské křídlo Blake Schilb, který do USK Praha přišel před necelým měsícem jako posila na play-off. Schilb má reprezentační zkušenosti a v Česku se bude připravovat i na olympijskou kvalifikaci, kterou odehraje národní tým na přelomu června a července.

Podle hlavního trenéra Růžičky budou nejvíce hráčům chybět diváci, nicméně fanoušci mohou tým podpořit, když si koupí virtuální vstupenku na zápas. Výdělek z virtuálního vstupného se rozdělí na půl mezi Dětskou nemocnici v Brně a mládežnický tým. 

Brňané odehráli proti pražskému týmu čtyři vyrovnané zápasy, přičemž největší rozdíl ve skóre byl čtyři body a oba týmy dvakrát zvítězily.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Basket Brno

Štítky basketbal, Brno, playoff, basketbalista, USK Praha, BASKET BRNO, a.s., Blake Schilb, Lubomír Růžička, Praha, olympijské hry, Dětská nemocnice FN Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Basketbalisté Brna si zahrají po 13 letech play-off  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.