Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Podvodník se přiživoval na obětech tornáda. Čerpal peníze ze státního fondu

Přiživovat se na neštěstí druhých se neštítil muž z Prahy. Šestapadesátiletý podvodník využil zoufalé situace po tornádu, které v červnu 2021 postihlo jižní Moravu. Podle krajských policistů sliboval muž obětem pomoc se získáním peněz ze státního fondu. Peníze šly ale do jeho kapsy.

Na muže, který se tvářil jako pomocník, si posvítili břeclavští specialisté na hospodářskou kriminalitu. Jeho stopu zachytili poté, co na policii přišla jedna z poškozených. Ukázalo se, že se Pražan v šesti případech nabídl jako zprostředkovatel při získání dotace na obnovu bydlení ze státního fondu podpory investic.

Falešnou pomoc nabídl muž lidem, kteří přišli o majetek a střechu nad hlavou při tornádu roku 2021. Někdy jednal se souhlasem poškozených, jindy vyřizoval proplácení dotací zcela bez jejich vědomí. Získané peníze pak inkasoval na svůj účet. Podle policistů způsobil podvodník více než šestimilionovou škodu. Další dvoumilionová hrozila.

„Kriminalisté ve spolupráci s pracovníky fondu zajistili dostatek důkazů a překvapený muž byl na konci března zadržen a obviněn z dotačního podvodu a poškození cizích práv. Částečně ve stádiu pokusu, protože všechny peníze nebyly vyplaceny. Hrozí mu až osmiletý pobyt za mřížemi," informoval dnes policejní mluvčí Pavel Šváb s tím, že obviněný muž je stíhán na svobodě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šťastný

Štítky podvod, tornádo, břeclavsko, hodonínsko, praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Jedním slovem NETVOR!!!

Neděle, 2. dubna 2023, 08:47Odpovědět

Podvodník se přiživoval na obětech tornáda. Čerpal peníze ze státního fondu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.