Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Žena v Brně pobodala manžela dvěma noži. Chtěla jsem zabít sebe, řekla u soudu

Nečekaný konec vztahu, který eskaloval až v pobodání. Před Krajským soudem v Brně dnes stanula Martina Toušek Baďurová obžalovaná z pokusu o vraždu manžela. Na svého muže zaútočila v autě, kde vytáhla z kabelky dva nože. Hrozí jí až dvacet let za mřížemi.

Incident se odehrál loni v červnu v brněnské Bystrci. Nic netušící Pavel T. vyzvedl autem manželku, s níž už delší dobu nežil. Chtěl ji odvézt do svého bytu, kde si měla žena sbalit věci. Večerní jízda se ale zvrhla v boj o holý život. Manželka po hádce zaútočila na muže ze zadního sedadla dvěma kuchyňskými noži, které měla s sebou v kabelce. 

Partnerovi uštědřila několik bodnořezných ran a v útoku pokračovala i poté, co se zkrvavenému muži podařilo vyběhnout ven z vozu. Běs utnul náhodný kolemjdoucí, který ženu zahnal křikem. Při napadení utrpěl Pavel T. zranění v oblasti hrudníku, zad, předloktí i paže. Přivolaná sanitka jej odvezla do Fakultní nemocnice u svaté Anny, kde ještě téhož dne podstoupil úspěšnou operaci.

Špatný psychický stav

Třiapadesátiletá Toušek Baďurová byla před činem ve špatném psychickém stavu, docházela na psychiatrii a brala léky. Za jeden rok se třikrát pokusila o sebevraždu. Řešila finanční problémy svého syna, který měl vysoké dluhy kvůli gamblingu, a zároveň se starala o vážně nemocnou matku s rakovinou jater. 

„Než jsem na osudný sraz s manželem vyrazila, věděla jsem, že to setkání může skončit mojí sebevraždou. Svou smrtí bych ulevila sobě i svým příbuzným a jemu způsobila psychickou bolest. Proto jsem s sebou měla kuchyňské nože i léky. Odmítám ale, že bych plánovala jeho napadení. Chtěla jsem jen najít společnou domluvu,“ uvedla ve středu u soudu. 

Žena chtěla podle svých slov požádat tehdejšího manžela o zápůjčku, nebo pronájem bytu, jelikož hrozilo, že ona ani její matka nebudou mít kde žít. Splátky a nedostatek financí dohnaly ženu až k insolvenci. Několikamilionové dluhy, které tajila i před manželem, byly podle Pavla T. zároveň důvodem, proč se devítileté manželství začalo rozpadat.

Chtěla zabít mě i sebe, tvrdí manžel

Muž, který útok přežil bez větších následků, vypověděl, že během cesty autem nepadlo o peněžní pomoci ani slovo. Nedlouho poté, co s manželkou nasedl do vozu a rozjel se směrem k bytu, pocítil na zádech tlak. „Držela mi tam nůž a řekla, ať odbočím k přehradě, že tam chce něco vyřešit. Tvrdila, že zabije mě i sebe. Neodbočil jsem a pak jsem ucítil, jak mě poprvé bodla,“ popsal Pavel T. s tím, že ho žena také chytla pod krkem.

Toušek Baďurová s jeho verzí nesouhlasí a tvrdí, že si při jízdě autem vyslechla mnoho sprostých urážek na sebe i svého syna, které útoku předcházaly. „Naposledy si pamatuji, jak manžel říkal, že v bytě, kam jedeme, na nás čeká jeho matka a sestra. Pak si vybavuji až policejní auto a vysílačku, ze které se ozývala slova o čtyřech bodnořezných ranách. Co přesně a proč jsem mu udělala, si nevzpomínám. Ale hned mě zajímalo, jestli je v pořádku,“ popsala.

Finanční trable a násilí

Obžalovaná vypověděla, že si v manželství prošla psychickým násilím a fyzickými útoky, které se odehrávaly za zavřenými dveřmi a především při sexuálních aktivitách. Napadený manžel její slova popřel. Dlouhodobým problémem měl byl také špatný vztah Pavla T. s ženiným synem, kterého po neúspěšné maturitě vyhodil z bytu. „Neřekl mému synovi jinak než chorvatský zmrd,“ řekla u soudu Toušek Baďurová.

Pokračování soudního jednání naplánovala předsedkyně senátu Dagmar Bordovská na druhou polovinu dubna. Do té doby zůstane Toušek Baďurová i nadále ve vazbě. „Důvodem pro vazbu je jednak vysoká trestní sazba, která za čin hrozí, a dále také skutečnost, že v současné době nemá obžalovaná zajištěné bydlení ani místo, kde by se mohla zdržovat,“ uvedla dnes soudkyně.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kateřina Benáčková

Štítky pokus o vraždu, krajský soud, vražda, napadení, vazba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena v Brně pobodala manžela dvěma noži. Chtěla jsem zabít sebe, řekla u soudu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.