Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Policisté našli dům hrůzy. Muži uvnitř drželi a umlátili uneseného mladíka

Případ drsného únosu a utýrání mladého muže z Břeclavska řeší kriminalisté ze Svitav. Dvojice mužů mladíka uvěznila a násilně napadala tak dlouho, dokud oběť svým zraněním nepodlehla. Podle informací policistů drželi pachatelé v objektu více lidí.

Že v jednom z domů v Pohodlí na Svitavsku zemřel unesený mladík, zjistili policisté v první polovině února. Rychle se ukázalo, že obětí brutálního činu měl být osmadvacetiletý muž, jenž zmizel loni v létě z obce na Břeclavsku. Dva únosci jej tehdy fyzicky napadli a naložili do auta.

Za únosem a trýzněním stojí pětatřicetiletý muž ze Svitavska a třicetiletý muž z Brna. Po cestě autem mladíka mlátili. Poté jej zavřeli v domě na Svitavsku, který využíval starší z pachatelů. V objektu čekal na mladíka krutý osud plný drsného bití. „Uneseného mladého muže měla dvojice držet svázaného ve sklepních prostorách. Tam ho po dobu několika dalších dnů fyzicky napadali a týrali, i za pomoci různých nástrojů, až bohužel došlo k jeho úmrtí,“ uvedl dnes za pardubické kriminalisty vedoucí odboru obecné kriminality Milan Šimek.

Těla se zbavili

S tělem zemřelého naložili muži tak, aby ho nebylo možné najít a identifikovat. Podle mluvčí pardubických policistů Markéty Janovské není zatím možné sdělit další detaily.

Podezřelou dvojici lapili policisté 12. února. Muži jsou obvinění ze zvlášť závažného zločinu zbavení osobní svobody s následkem smrti. Hrozí jim osm až šestnáct let za mřížemi. „Kriminalisté dali státnímu zástupci podnět na vzetí obviněných do vazby, což následně soud akceptoval a nyní jsou obvinění stíháni vazebně," řekla Janovská.

Obětí mohlo být víc

Podle policistů měli pachatelé vůči mladíkovi zášť kvůli majetkovému deliktu, který spáchal. Podle dosavadního vyšetřování navíc nebyla oběť z jižní Moravy jedinou osobou, kterou muži v budově na Svitavsku násilím drželi.  

„V domě měla platit jakási pravidla, kdy při jejich porušení měl přijít trest v podobě omezení pohybu, fyzického napadání a tak dále. Napadáni měli být jak muži, tak ženy," řekl Šimek s tím, že se případné další oběti a svědci mohou obrátit na linku 158.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, svitavy, únos, smrt, vražda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté našli dům hrůzy. Muži uvnitř drželi a umlátili uneseného mladíka  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.