Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Řidiče na dálnici přepadl mikrospánek. Nepřipoutaný cizinec proletěl předním sklem

Hrozivě vypadající nehodu řešili policisté na dálnici na Vyškovsku. Mladý řidič pravděpodobně usnul za jízdy a jeho firemní auto najelo do svodidel. Při tvrdém nárazu proletěl čelním sklem cestující, který seděl nepřipoutaný na zadním sedadle.

Velké štěstí v neštěstí měl devětačtyřicetiletý cizinec, který o víkendu nepoužil bezpečnostní pás. Tvrdý náraz jej vymrštil z místa, přičemž muž zlomil přední sedačku, prorazil čelní sklo a poté narazil do otevřené přední kapoty. „Jen shodou šťastných okolností pro něj náraz neměl fatální účinky, záchranná služba jej s podezřením na několik zlomenin převezla do nemocnice," popsala dnes děsivý incident policejní preventistka Petra Ledabylová.

Podle jihomoravských policistů došlo k nehodě kvůli mikrospánku, do kterého upadl pětadvacetiletý šofér bílého firemního auta. V době nehody nebyl pod vlivem drog ani alkoholu. Nyní je podezřelý  z přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti. 

Před podobnými dopravními nehodami, které mohou kvůli jízdě bez bezpečnostních pásů končit tragicky, policisté dlouhodobě varují. „Tělo nepřipoutaného řidiče či pasažéra při nárazu pokračuje stejnou rychlostí, jakou měl vůz před nárazem. V této rychlosti také narazí na čelní sklo, volant či airbagy," řekla Ledabylová s tím, že každý dospělý cestující zodpovídá sám za sebe.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, doprava, policie, mikrospánek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Řidiče na dálnici přepadl mikrospánek. Nepřipoutaný cizinec proletěl předním sklem  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.