Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Matka v Brně vedla děti do školy. Zloděj jí zatím vybílil auto

Auto ponechané pár minut bez dozoru stačilo muži v Brně, aby dostal, co chtěl. Vozidlo vykradl přímo před jednou ze základních škol. Poté, co se řidička vzdálila, aby odvedla své děti do výuky, sebral jí tisíce korun. Při činu natočila zloděje kamera.

Zručný zloděj se žlutým batohem na zádech si zaparkované vozidlo nejprve obhlédl. Pravděpodobně ale nepočátal s tím, že je v autě nainstalovaná kamera, která zaznamenala jeho obličej. Poté se muž přiblížil ke dveřím kufru, které za pomoci neznámého nástroje odemkl. „Pak už snadno otevřel i boční dveře a ze sedadla odcizil koženou tašku s peněženkou a všemi doklady. Během chvilky si přišel na věci a peníze v hodnotě téměř osm tisíc korun," popsal policejní mluvčí David Chaloupka.

Záznamy z palubní kamery, které řidička po návratu k autu objevila, dnes zveřejnili jihomoravští policisté. Zároveň varují před podobnými incidenty, ke kterým stačí zlodějům jen pár minut. „Největším lákadlem jsou pro ně viditelně odložené kabelky, kufříky, notebooky či mobilní telefony nebo volně ponechané peníze. Pachatele může zaujmout i věc poměrně malé hodnoty, jako je třeba oblečení nebo nářadí," uvedla policii preventistka Petra Ledabylová.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, krádež, zloděj, auto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Matka v Brně vedla děti do školy. Zloděj jí zatím vybílil auto  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.