Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Ozbrojení lupiči přepadli u Brna dodávku Rumunů. Fingovali policejní kontrolu

Brněnští policisté vyšetřují násilné loupežné přepadení. Na dálnici D1 nedaleko obce Říčky na Brněnsku si ozbrojená skupina počíhala na dodávku, v níž seděli dva Rumuni. Lupiči zastavili posádku pod záminkou policejní kontroly, okradli ji a vyhodili na mráz.

Událost, o které policisté informovali nyní, se odehrála 20. ledna kolem půl desáté večer na 174. kilometru dálnice D1. Z Velké Británie cestovali dodávkou značky Mercedes dva Rumuni. Jejich jízdu přerušila modrá výstražná světla signalizující přítomnost policistů. Výzvu k zastavení šofér uposlechl. Jenže z předjíždějící dodávky nevystoupili policisté. 

Z vozidla, které mělo pravděpodobně rakouskou registrační značku, vystoupili tři civilisté a sdělili, že se jedná o rutinní kontrolu. Ta ale měla hodně zvláštní průběh. Jeden z anglicky hovořících mužů se netajil tím, že má za pasem pistoli. Při kontrole šoférů pachatelé odcizili z kapsy jednoho z rumunských řidičů finanční hotovost v eurech a librách. Celkem za skoro 150 tisíc korun,“ popsal mluvčí policistů Bohumil Malášek.

Dramatická situace ale nekončila. Dva z násilníků naskočili do zastaveného vozidla a odjeli. Třetí z party jel za nimi v původním voze. Mezitím přepadení, které pachatele vyhodili na dálnici, přiběhli k SOS hlásce. Zavolali skutečné policisty, kteří případ vyšetřují. Zatím ale bez úspěchu. Proto žádají o pomoc veřejnost o pomoc. 

Při vyšetřování zjistili, že pachatelé s dodávkou u Mercedes opustili dálnici na sjezdu v Ostrovačicích a vůz odstavili poblíž Veverských Knínic. Kriminalisté se domnívají, že vozidlo pachatelů se mohlo v danou dobu pohybovat jak Ostrovačicemi, tak i Veverskými Knínicemi. Jeho pohyb mohly zaznamenat kamery bezpečnostních systémů či kamery některého z projíždějících vozidel,“ dodal Malášek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky Brno, Dálnice, D1, Přepadení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Tak tentokrát RUMUNI byli na tom škodně, já si myslel, že ZASE RUSI.......

Pátek, 3. února 2023, 09:09Odpovědět

Ozbrojení lupiči přepadli u Brna dodávku Rumunů. Fingovali policejní kontrolu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.