Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Z brněnské restaurace vyhnali šedivého mudrce. Za piva chtěl platit jízdenkou a lichotkami

Jako bájná postava čaroděje z populární filmové triologie Pán prstenů vypadal host, který zavítal do restaurace v centru moravské metropole. Prošedivělý muž s dlouhým plnovousem, jenž si chtěl dopřát bez placení piva a džusy, ale nakonec neokouzlil obsluhu ani přivolané strážníky.

Číšníci měli vysedávajícího šedého Brňana dost ve chvíli, když stále otálel s placením. Na jednapadesátiletého zákazníka proto přivolali městskou policii. Při pohledu na hlídku návštěvník připomínající mudrce jí hned vysekl poklonu. Mužům v uniformách řekl, že vypadají velmi dobře. Strážníky, kteří jsou zpravidla více zvyklí na urážky než lichotky, ale do rozpaků neuvedl. Naopak se strážcům brněnského zákona zdálo takové chování podezřelé. Ukázalo se, že nemýlili. 

Muž měl na svém kontě nezaplacený účet za necelých tři sta korun, poklonami směrem ke strážníkům ale rozhodně nešetřil. I když je pochválil, že jim to moc sluší, nic to neměnilo na tom, že si tu podle obsluhy objednal tři piva a dva džusy, za které odmítal zaplatit,“ sdělila mluvčí Městské policie Brno Markéta Skřivánková.

Po lichotkách zkusil padesátník nový trik. Městským policistům tvrdil, že jen podřimuje a prázdné sklenice už tu byly před tím, než do podniku přišel. Nakonec ale uznal, že nápoje vypil a sáhl ke spokojenosti přítomných do peněženky. Jenže ani tak dluh nevyrovnal. „Místo hotovosti či platební karty postupně vytahoval různé účtenky nebo jízdenky a nakonec přiznal, že nemá peníze. Své podvodné jednání proto bude muset vysvětlit úředníkům,“ uzavřela Skřivánková.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Brno

Štítky Brno, Strážníci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Myslím si, že to byl jeden ze štábu nového prezidenta........

Neděle, 29. ledna 2023, 12:47Odpovědět

Diskutér T.

Generál Jiří Šedivý - Zlomovými okamžiky mé kariéry byly mise či studium v USA........... no nebyl jsem asi moc daleko......

Neděle, 29. ledna 2023, 12:41Odpovědět

Z brněnské restaurace vyhnali šedivého mudrce. Za piva chtěl platit jízdenkou a lichotkami  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.