Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Mladík hrozil cestujícím v Brně noži. Po vystoupení rozkopal dveře autobusu

Obrovské drama se odehrálo v brněnském nočním autobuse, do kterého nastoupil šestadvacetiletý muž. Mladík se dostal do slovní potyčky s ostatními cestující, na které vytáhl dva nože. Agresora sice vyhnal ze spoje autobusák, jenže netušil, že řádění labilního jedince není u konce.

Ozbrojenec byl po vystoupení z vozu celý bez sebe. Na zastávce u Šilingrova náměstí zuřivě kopal do autobusu, až nakonec vysklil skleněnou tabuli u dveří. V tu chvíli jako na zavolanou projížděli místem strážníci. Emočně nestabilní jedinec vzal při pohledu na modrá světla a uniformy nohy na ramena. Jenže v běžeckém klání nakonec tahal za kráčí konec.

Ve sprinterském souboji byl úspěšnější jeden ze strážníků, který i za rychlého běhu zvládal na podezřelého apelovat zákonnými výzvami. Mladík je však nebral na zřetel, a tak ho strážník stáhl za rameno k zemi, a tam ho spoutal,“ popsal mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem

Kolegyně rychlonohého strážníka mezitím přišla za pasažéry a šoférem, aby se zeptala, co se přesně stalo. Dozvěděla se, že pachatel byl nebezpečnější, než  sena první pohled zdálo. „Podezřelý po slovní výměně s ostatními pasažéry vytáhl nůž, začal vyhrožovat a řidič ho ze spoje vykázal. Strážníci u něj skutečně dva nože našli. Případ tedy předali pro důvodné podezření z trestného činu,“ dodal Ghanem s tím, že škoda podle dispečinku dopravního podniku přesáhne deset tisíc korun.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto DPMB

Štítky Brno, Rozjezd, Strážníci, Nůž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Tak slušnej člověk cestuje do práce a nějaký zvíře - nejspíš cizinec vytasí nože na cestující - to jsme někde v italském městě nebo hororu? Kde je bezpečí občanů? Pořád řešíme jen volby a vládu - a ta MHD necetuje, aby zajistila bezpečnost - dočkali jsme se tedy hezké vražedné doby!!!

Čtvrtek, 26. ledna 2023, 17:09Odpovědět

Libor Cupal

A jazyková korektura neproběhla? kráčí, sena...

Čtvrtek, 26. ledna 2023, 15:08Odpovědět

Mladík hrozil cestujícím v Brně noži. Po vystoupení rozkopal dveře autobusu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.